Article image

Brankář Adam Richter míří za novou výzvou!

V Jablonci působil brankář Adam Richter od mládežnických kategorií, probojoval se do A týmu, pocítil atmosféru evropských pohárů a stál bok po boku zkušeným parťákům jako Jan Hanuš nebo Vlastimil Hrubý. Teď jde Adam Richter za novou výzvou do Opavy.

Brankář Adam Richter ve svých 24 letech mění po dlouhých letech působiště. Po skončení smlouvy v Jablonci míří do druholigové Opavy. Jak sám říká, třeba se v Jablonci ještě do první ligy v budoucnu podívá. „Chtěl bych poděkovat spoluhráčům a klubu za ty roky tady. Hodně mě to posunulo a třeba se do Jablonce jednou vrátím,“ říká Adam Richter, který se již na startu letní přípravy objeví v Opavě. Za svým působením v Jablonci se Adam Richter ohlíží v rozhovoru.

Adame, jaké byly roky strávené v Jablonci?

Přišel jsem sem v roce 2015, přivedl mě pan Bulíř. Jablonec mě lákal, v té době měl dobrou mládež a já věděl, že to je dobrý klub. Když jsem přicházel, měl jsem ambice prosadit se v A týmu. Celkem brzy jsem i do ligového týmu nakoukl jako čtvrtý gólman. Postupem času se to blížilo a blížilo, ale v závěru se mi to bohužel nepovedlo.

Když to tedy shrneš, jak své působení na Střelnici zhodnotíš?

Celkově beru své působení v Jablonci pozitivně. To, že jsem se nedokázal víc prosadit, to je můj problém. Rozhodně to neberu ve špatném. Posunulo mě to hodně, podíval jsem se do velkého fotbalu. S A týmem jsem byl i na Evropské lize. Z mládeže jsem dostal prostor v B týmu. Poznal jsme tu spoustu spoluhráčů, kteří mi pomáhali. Beru to pozitivně. Je to nějaký můj obrázek, aspoň vím, v čem se zlepšovat a co bych měl udělat víc.

Zmiňuješ pohárové zápasy v Evropě, zanechaly v tobě stopu?

Tak to byla naprosto neuvěřitelná zkušenost, ač jsem tam byl v pozici trojky. Zápasy v Rennes, Astaně nebo třeba Kyjevě. Prostě skvělý zážitek, ty krásné stadiony. Celkově ten průběh cesty, přístup a ta kvalita. Byl to pro mě velký zážitek.

Tvé čekání na první ligový start ale stále trvá. Letos sis připsal starty v poháru MOL Cup. Myslíš, že už byla prvoligová premiéra blízko?

Asi jo. Dostal jsem šanci na Motorletu, byl to soutěžní zápas za A tým a byl to důležitý zápas pro Jablonec i pro mě. Postoupili jsme, cítil jsem, že když to v poháru bude fungovat, že by časem mohl opravdu přijít i ligový zápas. Jenže pak jsme hráli pohár doma s Vyškovem. Týmu ani mně se ten zápas nepovedl a nezvládli jsme to. Asi dvě minuty před koncem jsem udělal navíc penaltu a my vypadli. To byla moje osobní chyba a liga se mi tím zase oddálila, což jsem chápal. Nemůžu říct, že bych šanci nedostal, to rozhodně ne.

Během svého angažmá v Jablonci jsi využil i hostování v druholigovém Varnsdorfu.

Toto hostování se domlouvalo ještě ze trenéra Rady a Špita. V té době jsem byl v pozici trojky a potřeboval jsem chytat. Šel jsem do druholigového Varnsdorfu a tam mi to opravdu hodně dalo. Nabral jsem nějaké osobní sebevědomí. Můžeš trénovat, ale ty zápasy, to je to hlavní. Když jsem se vracel do Jablonce, tak jsem jsi myslel, že bych se mohl prosadit, ale Hany (brankář Hanuš) je zkušený gólman, tak jsem dál čekal na šanci. Dostal jsem jí v poháru, bohužel tam mi to nevyšlo podle mých představ.

Po skončení smlouvy v Jablonci se přesouváš znovu do druhé ligy, tentokrát do dresu Opavy.

Pomohlo mi hostování ve Varnsdorfu, tak to teď půjdu zkusit do druholigové Opavy. Věřím, že tam zase naberu ten drive a zase to půjde. Třeba se do Jablonce jednou vrátím nebo si ligu zahraju někde jinde.

Ví se o tobě, že jsi hodně spjatý s fanoušky, ať už osobně nebo prostřednictvím sociálních sítí. Jak jsi s nimi vycházel na severu Čech?

I když je tu menší fanouškovská základna, vždycky jsem s nimi komunikoval. Přijde mi to hrozně fajn. Samozřejmě, že když nepřichází výsledky, tak mají fanoušci právo být nespokojení. Ale problém jsem s nimi nikdy neměl. Spíš bych jim chtěl touto cestou poděkovat, když jsem byl v bráně, tak podporovali mě i tým. Podpora od nich byla fajn.

Děkujeme za roky v Jablonci a přeje hodně štěstí!


Author Redakce
Sdílet článek