Article image

Stoper Nemanja Tekijaški je novou posilou Jablonce!

Srbský stoper se po svém působení v polském Bruk-Bet Termalica přesouvá do FK Jablonec! Šestadvacetiletý střední obránce podepsal v Jablonci víceletý kontrakt.

Rodák z Pančeva začal s fotbalem v místním Dinamu, pak se přesunul do Železničaru Pančevo, se kterým vybojoval postup do třetí ligy. V Železničaru byl až do roku 2017, kdy následně přestoupil do Spartaku Subotica, kde si v nejvyšší srbské soutěži připsal 101 startů. Před sezónou 2021/2022 zamířil do Polska, kde hrál Ekstraklasu v Bruk-Bet Termalica a následně také první ligu. Nyní se vysoký pravonohý stoper přesouvá do Jablonce, kde podepsal víceletou smlouvu.

„Na českou ligu se těším, bude to zase nejvyšší soutěž. Teď jsem v Polsku hrál druhou ligu po sestupu. Těším se, až liga začne,“ říká Nemanja Tekijaški po přestupu do Jablonce.

Tekijaški nejde do úplně neznámého prostředí. V Termalice s ním hrál Muris Mešanovič, který v Jablonci v minulosti působil. A hodně mu o Jablonci říkal, když se schylovalo k jeho přestupu. „Muris je můj dobrý kamarád, hráli jsme spolu a seznámil mě s českým fotbalem. Říkal mi hodně o klubu, bavili jsme se o všem, že je to dobrý klub, dělají se dobré přestupy, hrála se tu Evropa,“ vypráví Tekijaški.

Právě s fotbalovou Evropou má Nemanja Tekijaški také zkušenost, když v Subotici hrál kvalifikační zápasy Evropské ligy UEFA. „Chtěl bych týmu pomoct dostat se nahoru a můžeme zase hrát o evropské poháry,“ dodává srbský fotbalista.

Vítej na severu a hodně štěstí!


Nemanja Tekijaški

Post: stoper
Země: Srbsko
Datum narození: 2. března 1997
Noha: pravá
Výška: 186 cm
Váha: 78 kg
Starty/góly/asistence v lize: 156/3/2


Author Redakce
Sdílet článek