Article image

Stoper Haiderson Hurtado přestupuje z MFK Skalica!

Kolumbijský stoper Haiderson Hurtado je novou posilou Jablonce! Na severu Čech podepsal víceletý kontrakt a již se připravuje na cestu na herní soustředění v Itálii.

Haiderson Hurtado je sedmadvacetiletý stoper z Kolumbie, který poslední dva roky s krátkou přestávkou strávil na Slovensku, když přestoupil z brazilského týmu Paraná do Seredě v červenci 2021. Poslední sezónu strávil Hurtado v MFK Skalica, kde působil od srpna 2022. Naposledy se ukázal v dresu Skalice proti Baníku Ostrava nedávno v přípravě a přispěl gólem k výhře 2:1.

Nyní se vysoký silový stoper přesouvá do Jablonce, kde podepsal víceletou smlouvu a již se těší na herní kemp s novým týmem. „Česká liga je kvalitnější soutěž a jsem rád, že jsem tady. Jablonec má dobrý tým, je tu hezký stadion a celkově je tu příjemná atmosféra,“ říká po podpisu Haiderson Hurtado, který strávil také několik sezón v brazilských soutěžích. A dodává, že by se chtěl s Jabloncem probojovat do vyšších pater ligové tabulky. „Když se nám bude dařit v lize, tak můžeme bojovat o evropské poháry,“ říká Hurtado.

Hráče z české ligy zatím Hurtado nezná, ale zná už několik českých fotbalových slov. „Slovenština je hodně podobná. Znám dopředu, dozadu, levá, pravá, záda, ahoj,“ říká s úsměvem nový hráč Jablonce. „Budu se muset trochu ještě češtinu naučit,“ dodává stoper, který bude v nové sezóně nosit dres s číslem 2.

Vítej v Jablonci a hodně štěstí!


Haiderson Hurtado

Post: stoper
Země: Kolumbie
Datum narození: 25. listopadu 1995
Noha: levá
Výška: 185 cm
Váha: 89 kg
Starty/góly/asistence v lize (SVK): 28/2/0


Author Redakce
Sdílet článek