Article image

Proti FC Wacker jsme si připsali výhru 2:0

Team logo Team logo
FC Wacker Innsbruck FK Jablonec
0:2
Přípravná utkání, přát. pá 7. 7. 2023, 19:00
Reportáž

Druhé utkání na herním soustředění v Itálii jsme vyhráli 2:0 nad rakouským celkem FC Wacker. Úvodní branku si dal soupeř vlastní a ve druhém poločase pojistil výhru Matěj Náprstek.

V základní sestavě bylo proti prvnímu zápasu několik změn, aby se zátěž rozložila na všechny hráče. Řada hráčů z prvního zápasu měla dnes jen tréninkovou jednotku.

Od začátku zápasu proti klubu z Innsbrucku, který slaví 110. výročí své složité existence, jsme byli aktivnější a míč byl více v našem držení. Do větších šancí jsme se ale dlouho nedostávali, až Krulich dostal míč do sítě, ale praporek asistenta jeho radost zmařil. Krulich byl na hrotu aktivní a v další šanci mu chyběl krok, aby byl u míče dřív než domácí brankář. Po půlhodině hry přišla hodně kuriózní situace. Při našem aktivním napadání rozehrávky soupeře se jeden z hráčů domácích rozhodl přihrát brankáři míč, ale zvolil vysoký míč, který pak doskákal až za brankovou čáru do sítě – 1:0. V prvním poločase ještě zlikvidoval nebezpečnou skákavou střelu Fendrich a poločas tak skončil 1:0 pro Jablonec.

Do druhého poločasu jsme udělali několik změn, ale další gól nepřicházel. Wacker se soustředil na poctivou defenzivu a protiútoky. Do šancí jsme se začali více dostávat po deseti minutách druhého poločasu a vzešla z toho druhá branka Jablonce. V 57. minutě se uvolnil na pravé straně Schön, poslal do vápna tvrdý centr, který Ikaunieks hlavou poslal do břevna, ale pohotový Náprstek odražený míč zpracoval a nadvakrát dopravil do sítě – 2:0. V dalším průběhu zápasu měl dobrou příležitost Vakho, ale mířil těsně vedle zadní tyče. Do dobré šance se dostal také Schön, ale jeho střela na zadní tyč mířila do brankové konstrukce.

V závěru zápasu jsme ještě měli k dispozici několik rohových kopů, ale skóre se již neměnilo. S výsledkem byl spokojen také trenér Radoslav Látal. „Chtěli jsme vyrovnat minutáž, co tu kluci mají a kterým to chybělo. Zápas byl na výborném, ale malém hřišti, soupeř byl houževnatý, do devadesáté minuty poctivě bránil a dobře běhali. Bylo to pro nás těžké, byla to spíš taková dobývaná, ale bylo tam i několik chyb. Dozadu v pořádku, tam jsme je dá se říct do ničeho nepustili, ale dopředu chybělo více kvality. Bylo to i tím, že jsme tam dali plno mladých kluků, chtěli jsme je vidět v zatížení, takže nám to dalo hodně, plus je, že jsme zápas odehráli s nulou vzadu. A další věc je, že je cítit, že nám ubývají síly, je to soustředění, ta únava jde znát,“ hodnotí zápas jablonecký trenér.

FC Wacker Innsbruck – FK Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 30. vlastní, 57. Náprstek.

Jablonec 1. pol.: Fendrich – Souček D., Martinec, Gabriel, Polidar – Černák, Houska, Souček F., Náprstek, Alegue – Krulich.

Jablonec 2. pol.: Fendrich - Černák, Akpudje, Martinec (75. Hurtado), Nykrín - Schön, Hübschman, Houska (65. Chramosta), Alegue (65. Vakho) – Náprstek (75. Slávik), Ikaunieks.


Author Redakce
Sdílet článek