Article image

Béčko odstartovalo přípravu, na úvod vysoko prohrálo

V plné přípravě na podzimní boje v třetiligové ČFL už se nachází také kádr rezervního týmu FK Jablonec vedený trenérem Benjaminem Vomáčkou.

Tréninkové dávky hltá B-tým už od středy 5. července. Kádr byl doplněn o hráče z našeho dorostu a další testované hráče na zkoušku.

K dispozici má kouč Vomáčka na začátku přípravy následující jména:

Reiner Vojtech, Kotlík Albert, Vorel Vojtěch, Bureš Vladimír, Malý Evžen, Chládek Miroslav, Vošahlík Jan, Karban Kryštof, Breda Dominik, Werani Vojtěch, Stibor Tomáš, Velich Oliver, Kubát Adam, Gaši Jakub, Hanzlíček Josef, Phan Vítěk, Kubík Adam, Fidra Jakub, Jandura Dan, Svoboda Petr, Diviš Jaroslav, Filip Nikolas, Kubín Tomáš, Konda Ishaku

První tréninky byly zaměřeny především na kondici a sílu v posilovně. Už tuto sobotu odehrála jablonecká rezerva i první z přípravných zápasů, v kterém podlehla na půdě druholigového Varnsdorfu vysoko 0:6. Přitom začátek zápasu byl vyrovnaný, do té doby než se domácí ujali vedení z dorážky. Poté se zranil Jablonci zkušený Vošahlík a než náš tým stačil vystřídat prohrával už o dvě branky. Aby toho nebylo málo, přišlo navíc ještě brzké zranění Velicha a hra našeho týmu se začala rozpadat. Jablonečtí kazili jednoduché přihrávky a v soubojích byli druzí. Druholigový soupeř je v tréninku přeci jen o více jak dva týdny déle, hrubou přípravu už má vstřebanou a na hřišti působil oproti našim hráčům lehce a svěže. V druhé půli tak náš tým inkasoval ještě čtyřikrát a musel uznat kvality soupeře a jeho zaslouženou výhru.

FK Varnsdorf - FK Jablonec B 6:0 (2:0)

Branky: 2x Firbacher, Kříž, Hodek, 2x Rudnytskyy

Sestava FK Jablonec B: Reiner – Kubín, Diviš, Breda, Vošahlík, Karban, Malý, Svoboda, Velich, Kubát, Gaši

Střídali: Kotlín, Hanzlíček, Stibor, Kubík, Fidra, Jandura, Chládek, Phan, Filip, Werani

Od pondělí budou jablonečtí hráči opět nabírat kondici a sílu. Na hráče čeká od 12. do 15. července soustředění v Modré u Děčína, kde tým odehraje další přípravný zápas. Další herní testy jsou naplánované v Pěnčíně 19.7., hned následující den 20.7. v domácím prostředí v Břízkách proti izraelskému týmu, dále pak 22.7. se Jablonec B představí na Admiře a generálku na ligu odehraje 26.7. na pažitu Motorletu Praha.

Ostré třetiligové boje odstartují Jablonečtí v sobotu 5. srpna domácím zápasem v Břízkách proti ambicióznímu Ústí nad Labem.


Author Jan Bendl
Sdílet článek