Article image

Průvan v kádru zažila také Boleslav. V neděli tam odstartujeme!

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
3:1
FORTUNA:LIGA, 1. kolo ne 23. 7. 2023, 15:00
Reportáž

Téměř dva měsíce bez FORTUNA:LIGY jsou minulostí, o tomto víkendu startuje nový ligový ročník 2023/2024. Jablonec čeká na začátku soutěže těžký los, který odstartuje v neděli na pažitu Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav udělala podobně jako Jablonec také velký přerod ve své kabině. Tým z města automobilů hlásí na startu nového ročníku hned deset posil, nového kouče i nové ambice. Novým trenérem se stal někdejší vynikající útočník Marek Kulič, naopak dosavadní kouč Hoftych se přesunul do role sportovního manažera klubu.

Kuličovi přibili do kádru útočníci Júsuf Hilál a Matěj Pulkrab, brankář Matouš Trmal, obránci Dominik Kostka, Florent Poulolo, Andrej Kadlec, Mykola Yarosh, Tomáš Král a záložníci Ladislav Kodad a Benson Sakala. V kádru Středočechů zůstává i ofenzivně laděný Kušej, který na sebe i po sezoně poutal pozornost i na nedávném mistrovsví Evropy jednadvacítek. Naopak mladoboleslavský dres už nebudou oblékat Milan Škoda, Jiří Skalák, Samuel Dancák, Denis Donát, Vojtěch Stránský, Denis Darmovzal, Ladislav Krobot, Radek Látal, Antonín Vaníček, Ubong Mosese Ekpai, Michal Tomič.

Středočeši se pod novým koučem snažili přejít na nový herní styl. „Chceme hrát více útočněji. Tak aby se to líbilo divákům a chodili do hlediště v co největším počtu,“ hlásil na předsezonní tiskové konferenci trenér Kulič. Mladoboleslavský ředitel Trunda by rád viděl svůj tým na konci ligového ročníku v Evropě. „Doplnění mužstva a související činnosti v klubu teď směřujeme k tomu, abychom se dostali do evropského poháru,“ konstatoval funkcionář.

Také v Jablonci došlo v letní pauze k výraznému zásahu do mužstva. Dorazilo hned čtrnáct nových tváří, z toho jen dva formou hostování. Nový jablonecký kouč Radoslav Látal o našem prvním soupeři z města automobilů říká. „Je to kvalitní mužstvo, které se zajímavě posílilo. Přišlo tam také hodně kvalitních hráčů a mají opravdu široký kádr. Vnímáme kvalitu Mladé Boleslavi a soustředíme se jen na zápas s nimi. Odhaduji, že budou čeřit vody někde nahoře,“ soudí nový šéf jablonecké lavičky, který už má o složení základní jedenáctky v prvním zápase jasno. „V hlavě něco mám. Hapruje mi tam už jedno místo. Ale jsou to příjemné myšlenky, když můžu vybírat z tak kvalitních hráčů,“ pousměje se.

Který z týmů bude na startu nové sezony úspěšnější je těžké i kvůli překotným změnám odhadovat. Historické statistiky vzájemných zápasů nabízejí nejčastější výsledek 1:1, který svítil na světelné tabuli hned desetkrát. V celkové bilanci je však na tom lépe Boleslav, která ovládla 16 zápasů, Jablonec 9 a hned 13 setkání skončilo remízou.

Utkání začíná v neděli 23. července od 15 hodin v Lokotrans aréně v Mladé Boleslavi

Rozhodčí: Orel - Vlček, Pečenka

Delegát: Příhoda, Pech

VAR: Machálek

AVAR: Podaný


Author Jan Bendl
Sdílet článek