Article image

Béčko v týdnu odehrálo tři přípravné zápasy

Rezerva FK Jablonec se dál pilně připravuje na blížící se třetiligové boje. V tomto týdnu odehráli svěřenci Bejnamina Vomáčky hned tři přípravné duely.

Plichta s Pěnčínem

Uprostřed týdne odehrála jablonecká rezerva zápas s Pěnčínem, který byl velmi prestižní především pro našeho manažera Adama Peltu, který za Pěnčín hraje. Soupeř ukázal svou kvalitu hned v úvodu střetnutí, kdy šel po chybě obrany do vedení. Jablonečtí se snažili kombinovat, především po pravé straně se to dařilo dvojici Phan – Werani. Srovnat na 1:1 se však povedlo až Ritterovi. Přestože jsme v druhém poločase Pěnčín přehrávali, skore už se do závěrečného hvizdu nezměnilo.

FK Jablonec B – FC Pěnčín 1:1

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Werani, Diviš, Hušek, Chládek - Phan, Svoboda, Kubín, Jandura - Fidra, Hanzlíček (střídali: Bím, Gaši, Karban, Konda, Malý, Filip).

S Izraelci remíza

Hned následující den po zápase s Pěnčínem čekal na naši rezervu další soupeř, tentokrát s druholigovým týmem izraelské ligy. I proti zahraničnímu soupeři byl Vomáčkův výběr lepší. Hosté se však ujali vedení hned z první střely na branku. Jablonci se povedlo srovnat do poločasu po hezké akci Náprstka s Ikaunieksem, když posledně jmenovaný nedal hostujícímu brankáři šanci. V druhém dějství se hra po prostřídání vyrovnala a duel se dohrál bez větších šancí na obou stranách.

FK Jablonec B - Hapoel Akko 1:1 (1:1)

Sestava FK Jablonec B: Myška - Diviš, Karban, Hušek, Konda - Nykrín, Kubín, Ritter, Gaši - Náprstek, Ikaunieks (střídali: Werani, Phan, Hanzlíček).

Těsná sobotní porážka na Admiře

Trenér Vomáčka se musel v sobotním přípravném utkání obejít bez útočníků. Přesto byli Jablonečtí zkušenému soupeři Admiry více než vyrovnaným soupeřem. První branka padla již ve druhé minutě zápasu po chybě našeho obránce, který ve snaze napravit svou chybu fauloval ve vápně a domácí s přehledem penaltu proměnili na 1:0. Náš tým měl dál dobrý pohyb a inkasovaná branka ho nesrazila. Gaši pálil z 23 metrů a jeho rána se otřela o břevno. Také v druhém poločase byl Jablonec více na balonu, točil hru a měl i více náznaků šancí. Jen dvě měl stoper Hušek. Pražané si však díky zkušenostem už těsné vedení uhlídali. Náš kouč Benjamin Vomáčka byl s přístupem hráčů i předvedenou hrou spokojen.

FK Admira Praha - FK Jablonec B 1:0 (1:0)

Sestava FK Jablonec B: Kotlín - Malý, Karban, Hušek, Konda - Gaši, Kubín, Filip, Hanzlíček- Svoboda, Ritter (střídali: Phan, Diviš, Jandura, Vošahlík, Chládek, Bím, Werani, Kubík).


Author Jan Bendl
Sdílet článek