Article image

Nefungovala nám přechodová fáze, líčil Látal

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
3:1
FORTUNA:LIGA, 1. kolo ne 23. 7. 2023, 15:00
Reportáž

Marek Kulič a Radoslav Látal. Oba vedli v úvodním kole nové sezony své nové kluby. Po výhře Mladé Boleslavi 3:1 byl ale mnohem spokojenější trenér Středočechů.

Vítěznou premiéru na ligové lavičce Mladé Boleslavi i v roli hlavního kouče zažil v utkání s Jabloncem domácí kouč Marek Kulič. „Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř. Čekali jsme, že Jablonec bude hrát ze zabezpečené obrany a bude chodit do nebezpečných brejků, na což má hráčský potenciál. Začátek utkání byl hodně nervózní z obou stran. Naštěstí se nám v úvodu povedlo proměnit jeden rychlý kontr a tím jsme se zklidnili. Jablonec tam po tom souboji přestal hrát, ale hrát se má dokud rozhodčí nepískne. Po vedoucí brance jsme se malinko scukli a hráli to, co chtěl hrát Jablonec a čekali jsme na brejky my. Měli jsme tam ještě šanci Marečkem, Kušejem a další kontry. Chtěli jsme tak hrát i v druhém poločase, ale pak přišel ten neuvěřitelný gól Kostky, to bylo fantasticky trefené. I třetí gól byl krásný. Hlídali jsme si vývoj zápasu, malinko jsme to prostřídali. Kluci pracovali výborně a Jablonec do ničeho nepouštěli. Byli jsme i produktivní. Hezky se na to dívalo. Jako celý tým jsme hráli velmi chytře. Mrzí snad jen ten inkasovaný gól, který si rozebereme. Jsme strašně šťastní za tři body,“ liboval si kouč Mladé Boleslavi.

Nový jablonecký kouč Radoslav Látal musel zkousnout na úvod svého nového angažmá porážku. „Musím domácím pogratulovat, mají zasloužené tři body. Mladoboleslavští nás předčili agresivitou a dali dva krásné góly. Nám nevyšly vstupy do obou poločasů. Při prvním gólu jsme přestali hrát po pádu Hurtada, ale jestli to byl faul nebo ne, to se těžko posuzuje. Tu situaci jsme zaspali a podcenili. Přišlo přečíslení a pak už bylo pozdě. Byla to naše chyba. Pro vývoj utkání byla rozhodující hlavně druhá branka, pak už se to těžko dohánělo,“ konstatoval nový jablonecký kouč. Kde viděl jablonecký lodivod hlavní příčiny porážky? „Nehráli nám dnes křídla, to co nám fungovalo v přípravě, dnes nešlo. V přechodové fázi to bylo velice slabé. Chyběli nám hlavně náběhy, v tom nás Boleslav předčila. Dneska jsme poznali, že příprava a mistrovské zápasy se nedají rovnat. Důraz a nasazení je úplně jinde. Pochválil bych alespoň Alexise Alegueho, který naši hru oživil. Dnes jsme dali přednost Pleštilovi, který vypadal v přípravě lépe. Rozhodovali jsme se podle generálky, ale to co tam fungovalo, dnes ne,“ řekl bezprostředně po zápase kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek