Article image

Látal: Ofenzíva dnes byla slabá

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 2. kolo so 29. 7. 2023, 15:00
Reportáž

Bod ze hřiště Pardubic byl vzhledem k dlouhé přesilové hře málo pro našeho lodivoda Radoslava Látala. Co vše zaznělo na pozápasové tiskové konferenci trenérů?

Kouč domácích Radoslav Kováč své svěřence pochválil za hru v početní nevýhodě. „Měli jsme dobrý vstup a šanci Hlavatým. Jenže druhý zápas po sobě jsme dostali červenou kartu. Byla tam špatná organizace, bylo to z naší strany laciné. Ještě jsem neviděl video, ale i z lavičky ten zákrok na červenou vypadal blbě. Museli jsme reagovat, šli jsme do třech stoperů. Čekali jsme, že nějaká šance přijde a třeba jí proměníme. Nějaké náznaky tam byly. Kluci to odmakali. Šance si vytváříme, ale zatím nám to tam nepadá. Není dobrá vizitka, že jsme doma dostali dvě červené a nedali ani jednu branku. Ale zase jsme si udělali skvělej trénink práce bez míče,“ pousmál se kouč Pardubic.

Naopak náš lodivod Radoslav Látal měl k výkonu svých hráčů výhrady. „Dostávali jsme se tam za obranu, ale přišla červená pro domácího gólmana. Za mě jasná, tam nebylo co řešit. Pardubice přešly do jiného rozestavení a my jsme museli reagovat. Bohužel nám v druhém poločase nefungovala křídla a neprosazovali jsme se tam. Pardubice zhustily střed hřiště. Nějaké šance jsme si tam sice dokázali vytvořit, ale nenaložili jsme s nimi dobře. Jsme trošku zklamaní. Cítili jsme, že bychom mohli mít tři body, ale nevyšlo to. Ofenzíva byla dnes slabá. Když netrefíme z dobré pozice vůbec bránu a přestřelíme i tribunu, to se pak není co divit. Drchal jde sám na brankáře, ale nevyřeší to dobře. Rozhodnout mohl i Jovović, ale od něj taky čekáme více. Nechtěli jsme tu prohrát. Hráči mají asi v hlavách to těžké vylosování, a chtějí co nejdříve uhrát tři body. Začátek máme těžký o to víc nás mrzí, že jsme dnes nezískali tři body,“ smutnil náš kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek