Article image

Jablonec jde na zatím stoprocentní Teplice

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 3. kolo ne 6. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Třetí venkovní utkání v řadě čeká v neděli na jablonecký tým. Látalův výběr se představí na půdě Teplic, které jsou zatím stoprocentní a zažívají po šestnácti letech nejlepší vstup do sezony.

Zdá se, že fotbalový trenér Zdenko Frťala staví fotbalové Teplice na nohy. Skláře přebíral na jaře ve velmi kritické situaci, aby je bez větších problémů vytáhl ze sestupových vod a v klidu zachránil. I nový ročník zastihl žlutomodré ve velmi dobrém rozpoložení.

Ač tým čelil v úvodních dvou kolech dvěma pohárovým zástupcům, oba dokázal porazit. Hned v prvním kole Teplice zaskočily domácí výhrou 1:0 favorizovanou Viktorií Plzeň. O týden později tepličtí fotbalisté naplno bodovali po vítězství 2:1 i na Bohemians! Skláři si tak nečekaně užívají snový vstup do nového ročníku s plným šestibodovým ziskem. „Na hrušce ale určitě nejsme. Šesti bodů ze dvou těžkých zápasů si vážíme. Bylo by krásné na to navázat proti Jablonci a potvrdit formu. Pro Jablonec ale není lehké hrát tři zápasy venku za sebou. Na Střelnici proběhla velká rotace hráčů, asi jim bude chvíli trvat, než si to sedne,“ říká teplický asistent Jan Rezek.

Z teplické strany letos nebyly vyřknuty žádné přehnané předsezonní cíle, což dokumentují slova hlavního kouče Frťaly. „Chceme hrát fyzicky náročný fotbal, který jsme předváděli i v závěru posledního ročníku. Součástí naší cesty je postupná transformace týmu. Možná jsme přivedli neznámé hráče, ale my věříme, že navážou na kluky, co odešli, protože zdravé jádro zůstalo. Pracovitost, zodpovědnost a vztah ke klubu, od toho všeho se odvíjí duch kabiny, svědomitá hra a z něho vzejde i fotbalovost,“ přibližuje své motto hlavní kouč Zdenko Frťala.

Jablonec ze dvou úvodních kol na hřišti soupeřů vydoloval první bod. Po porážce 1:3 v Mladé Boleslavi získal plusový bodík do tabulky pravdy v minulém kole v Pardubicích, kde ale nedokázal přetavit sedmdesátiminutovou přesilovku proti deseti a remizoval 0:0. Třetí výjezd čeká Jablonec právě na půdě suverénních Teplic. „Dva venkovní zápasy nám úplně nevyšly. Sice máme bod z Pardubic, ale při tom vývoji hry to je určitě málo. Chyběl nám větší pohyb nahoře, měli jsme být víc drzí a víc si dovolit v zakončení. To budeme určitě chtít v Teplicích zlepšit,“ říká před nedělním zápasem asistent trenéra Tomáš Čížek. Teplice mají po dvou kolech dvě výhry. Určitě Teplice navázaly na závěr minulé sezóny, kdy hrály poctivě dozadu a měly nebezpečné brejky. U toho tepličtí fotbalisté zůstali, hrají poctivý fotbal a nedávají soupeři moc šanci kombinovat. Budeme chtít mít pevnou obranu, eliminovat jejich nebezpečné brejky a víc se tlačit do zakončení, abychom na domácí vytvořili tlak a donutili je k chybám," dodává asistent Čížek.

Teplická Stínadla uvidí v neděli 57. vzájemný duel těchto severočeských týmů. Dosavadní bilance hovoří mírně ve prospěch týmu ze Střelnice, který vyhrál 21 zápasů. Teplice zvítězily 17x a 18 duelů skončilo nerozhodně. V loňské sezoně jsme s lázeňskými fotbalisty hráli 2:3 a 4:1 v základní části, v nadstavbě jsme doma prohráli 0:2.


Utkání začíná v neděli 6. srpna od 15 hodin v AGC Aréně Na Stínadlech v Teplicích

Rozhodčí: Machálek - Kotalík, Antoníček

Delegát: Lhoták, Kruliš

VAR: Kocourek

AVAR: Kubr


Author Jan Bendl
Sdílet článek