Article image

Látal: Měli jsme na to, odvézt si z Teplic tři body

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 3. kolo ne 6. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Na gól se na teplických Stínadlech čekalo v neděli odpoledne marně. Jablonec měl však více šancí, i proto náš kouč považoval získaný bod spíše za ztrátu.

Domácí lodivod Zdenko Frťalo bod proti Jablonci nakonec bral. „Bod bereme. My i soupeř jsme měli šance ten zápas rozhodnout. Bod je spravedlivý. Pro mě je důležité že se diváci bavili, což bylo vidět po závěrečném hvizdu. Respektujeme síly a kvality Jablonce. Co hráč u nich, to zkušenost. Jablonec měl hodně střeleckých pokusů i ze střední vzdálenosti. Hlavně v prvním poločase jsme byli trochu zabrzdění, tam jsme to přežili. V druhé půli jsme mohli rozhodnout po standardkách, ale nepovedlo se. S bodem jsme spokojeni. Klukům jsem po zápase poděkoval, nastavili jsme vysokou laťku,“ řekl kouč dosud neporažených Teplic.

Jablonecký trenér Radoslav Látal měl po zápase smíšené pocity. „Spíše ale prožíváme zklamání. Měli jsme na to, odvézt si z Teplic tři body. Měli jsme daleko víc příležitostí ke vstřelení branky. Teplice měly úvodní šanci, ale pak už se do nás těžko dostávaly. Naše defenzíva pracovala dobře. V ofenzivní části však máme stále rezervy, máme tři čtyři šance, nedáme a to nás sráží. Měli jsme tu vstřelit alespoň jeden gól, šance na to rozhodně byly. Byla tam spousta brejků, jen jsme měli něco dotáhnout. Do šancí se dostáváme, je ale potřeba zachovat klid. Třeba nám tam něco už spadne. Musíme zjednodušit zakončení a uvidíme co bude dál. Dneska nastoupil po dlouhé pauze i Jovović, obě křídla nám začala fungovat. Brejků bylo dost, jen něco dotáhnout. Ofenziva se nám pomalu zvedá. Myslím, že branka v průběhu utkání by nám výrazně pomohla, jenže nepřišla,“ komentoval nedělní bezbrankovou plichtu náš kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek