Article image

Rozhodla bídná koncovka, soudil Chramosta

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
0:0
FORTUNA:LIGA, 3. kolo ne 6. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Jako kapitán vedl náš tým do zápasu na teplických Stínadlech útočník Jan Chramosta. I jeho po zápase mrzely zahozené šance, které si Jablonec dokázal proti žlutomodrým připravit.

Honzo, bod bereme nebo je to málo?

Těžko říct. Máme takové rozporuplné pocity. Myslím si ale, že herně bylo na to v Teplicích zvítězit. Měli jsme tam víc situací a šancí. Ale i Teplice měly nějaké věci. Je to bod z venku, v tabulce pravdy plus bod, takž to asi musíme brát.

Zatím stále těžko střílíme góly, kde je problém?

Střel máme spoustu, ale létá nám to nad nebo vedle. Chtělo by to seštelovat mířidla, aby to už v dalším zápase dopadlo dobře.

Teplic jsme se ale nezalekli a dokázali jsme jim přetrhnout vítěznou sérii.

Nebyl důvod se jich nějak zaleknout. Věděli jsme jakým stylem hrají, chtěli jsme držet balon. Byl záměr hrát přes strany, protože v tří obráncovém systému je dost prostoru. Dařilo se nám i z druhé vlny zabíhat. Měli jsme tam hodně situací, ale rozhodla naše koncovka, která byla taková bídná, proto máme jen jeden bod.

I ty sám jsi šel v druhé půli sám na brankáře Grigara.

Jo to jo. Ale nedosáhl jsem, bylo to moc dlouhé. Trochu jsem byl nazlobenej na Jova (Jovoviće), kdyby mi to dal dobře, tak zakončuju. Takhle už jsem z toho chtěl udělat jen nahrávku na někoho, kdo tam zabíhal zprava. Gólman tam byl ale brzo a stihl zareagovat.

Neznervózňuje vás čekání na výhru?

Po bodu to samozřejmě naskakuje pomalu. Sice jsme hráli třikrát venku, ale teď se konečně vracíme domů, ale zase nás čeká Sparta. Věřím, že to odšpuntujeme proti nim. Doufám, že přijde hodně lidí nás podpořit!

Nezvyklé tři zápasy venku na startu soutěže máme za sebou. Bylo těžké se s tím vyrovnat?

Domácí prostředí je hodně důležité. Ale děláme nové hřiště, to bylo potřeba. Jsou to věci, o kterých jsme dopředu věděli a rozhodně se na ně nebudeme vymlouvat.

Jak se sžíváte s novým koučem Látalem a jeho stylem?

Je to zas něco jiného. Hrajeme jiným stylem. I moje pozice je zase jiná, než byla za trenéra Horejše. Sžíváme se s tím. Přišlo hodně nových kluků, tak si to snad brzy sedne a budeme vyhrávat.


Author Jan Bendl
Sdílet článek