Article image

Látal: Byl to poločas hrůzy, něco takového nepamatuji

Team logo Team logo
FK Jablonec AC Sparta Praha
1:5
FORTUNA:LIGA, 4. kolo so 12. 8. 2023, 18:00
Reportáž

Premiéra nového kouče Radoslava Látala na nově rekonstruovaném trávníku Střelnice skončila vysokou porážkou 1:5. Jablonecký lodivod po zápase mluvil o poločasové bouřce, střídání i možném doplnění kádru.

Jablonecký kouč Radoslav Látal těžko rozdýchával poločasový debakl. „Mluví se mi těžko. Byl to poločas hrůzy. Sparta hrozila od začátku. Zápas samozřejmě ovlivnily dvě branky ze standardek. Vůbec nám nefungoval střed hřiště. Chtěli jsme to pak zhustit. Chodily nám tam kolmé přihrávky mezi stopery. Stopeři nevystupovali, prostě všechno bylo špatně. Na střídání tam bylo více hráčů. Přešli jsme na čtyři obránce a zhustili jsme střed hřiště. Bouřka v šatně byla, ale co máte dělat, když o poločase prohráváte 0:5. Byly tam svěšené hlavy. Ale bylo důležité, abychom to odehráli tak jak jsme to odehráli. Chtěli jsme to důstojně dohrát. Z naší strany to pak už bylo lepší, dali jsme gól. Sparta už tolik nechodila do presingu a couvala. Aspoň, že jsme to důstojně dohráli, protože to byl jinak úplně zpackanej první poločas. Takový poločas nepamatuji. Těžko se mi tady teď mluví. Prohráli jsme děsivě. Ale i tohle fotbal přináší a my se s tím musíme vypořádat,“ říká kouč Jablonce.

Našeho lodivoda mrzel žalostný výkon kvůli lidem a výborně zaplněné Střelnici. „Chystáme trávu, stadion, spoustu lidí tu na všem pracuje a my předvedeme takový výkon, který není hodný Jablonce. Mužstvo je stále ve fázi, kdy ho budujeme a ještě budeme budovat. Někteří už tu dostali ale dost šancí. Uvidíme jak to bude dál. Stopeři se nám v létě podařili, tam jsme chybu ve výběru neudělali. Ale je potřeba ještě sáhnout do ofenzivy. Věřím, že ještě nějaké kroky podnikneme,“ prozradil Látal.

Jablonecký kouč čekal před zápasem, že Sparta sáhne ke změnám v sestavě. „To jsme čekali. Víme, že jí čeká odveta s Kodaní. Možná to pro nás bylo i horší, protože hráči kteří dnes dostali prostor, byli hladoví a bylo to na nich vidět,“ řekl na adresu soupeře.

Náš trenér dále vysvětloval změny v naší sestavě, například proč nastoupil od začátku Nykrín a nehrál Jovović. „Neměli jsme k dispozici leváka. Jovovićovi se v týdnu narodilo dítě a moc toho neodtrénoval. Chtěli jsme to trochu i zavřít a Kratochvíla posunout i na křídlo, jenže dobré to prostě nebylo,“ uznal po zápase Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek