Article image

Béčko vyhrálo v Pardubicích 4:2

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
2:4
FORTUNA ČFL B, 2. kolo so 12. 8. 2023, 10:15
Reportáž

Jablonecká rezerva navázala na dobrý výkon s Ústím na Labem a v druhém kole ČFL zvítězila na pažitu Pardubic B 2:4! Dvěma góly k tříbodovému zisku ze hřiště soupeře přispěl útočník Krulich.

Jablonečtí vstupovali do prvního venkovního utkání nové sezony s vědomím, že je čeká těžké utkání s mladým a běhavým soupeřem. Ale Severočeši vstoupili do zápasu velmi dobře, od začátku pardubický tým přehrávali a hrozili zejména po stranách.

Po čtvrthodině hry se nejlépe zorientoval ve vápně Krulich a nekompromisní dorážkou poslal náš tým do vedení 0:1. O šest minut později se prokličkoval až do zakončení Schön a z úhlu pojistil jablonecké vedení na 0:2. Severočeši neubírali na tempu a aktivní hrou donutili domácí k chybě, kdy po faulu na dříče Kubína byla nařízena v náš prospěch penalta. Tu s chladnou hlavou proměnil v 31. minutě Náprstek na 0:3.

Poté náš tým přeci jen trochu polevil v koncentraci a pustil domácí do hry. Ve 36. minutě Pardubice po standardní situaci snížily zásluhou Míšeka. A těsně před odchodem do kabin dokonce už na rozdíl jediné branky, když po zbytečném faulu před vápnem skoroval z přímého volného kopu Zlatohlávek – 2:3.

O poločase jablonecký trenér Vomáčka důrazně hráče upozorňoval, že pokud budou pokračovat ve hře jako poslední deset minut první půle, odjedou z Pardubic s prázdnou. Hráči si však vzali slova hlavního kouče k srdci a sedm minut po změně stran přidali další důležitou branku na 2:4 Krulichem.

Druhý poločas však nebyl pro oko diváka nikterak pohledný, z jablonecké strany však účelný. Domácí sice měli opticky převahu, naštěstí ale bez větších šancí. Jablonečtí hráli zodpovědně a dovedli utkání do vítězného konce. Dobře v utkání pracovali střední záložníci Kubín s Rittrem, vypomáhající hráči z A-týmu byli opět rozdíloví. Pro trenéra je dalším pozitivem i fakt, že střídající hráči vstupují do zápasu s potřebnou kvalitou.

Navázat na vítězství v Pardubicích budou chtít svěřenci kouče Vomáčky hned v dalším kole, kdy doma v sobotu 19. srpna od 10:15 hodin přivítají Sokol Živanice.

FK Pardubice B – FK Jablonec B 2:4 (2:3)

Branky: 36. Míšek, 45. Zlatohlávek - 15. a 52. Krulich, 21. Schön, 33. Náprstek (pen.)

Sestava FK Jablonec B: Myšák – Diviš (89.Malý), Vošahlík, Hušek, Konda – Gaši (61. Breda), Kubín, Ritter, Schön (78. Svoboda) – Náprstek (89. Kubát), Krulich (61. Velich)


Author Jan Bendl
Sdílet článek