Article image

Bod byl málo pro trenéra Karviné i Jablonce

Team logo Team logo
MFK Karviná FK Jablonec
1:1
FORTUNA:LIGA, 5. kolo so 19. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Trenéři Karviné Tomáš Hejdušek i Jablonce Radoslav Látal nebyli po konečné remíze 1:1 spokojeni. Oba prahli po tříbodovém zisku.

Jak přijal remízový výsledek domácí lodivod Tomáš Hejdušek? „Já remízu neberu. Jsem z ní zklamaný, protože doma jsme chtěli vyhrát. První poločas to bylo na jednu bránu. Ale dáváme tyčky, břevna a nejsme schopní se trefit. Byli jsme lepší. Nemyslím si, že to bylo dnes nějak hrozné, měli jsme tam břevno a další střely. Nejsme schopni vést, aby se naši kluci uklidnili. Pak soupeře blbě faulujeme a byla z toho penalta. Hráli jsme pak vabank, dali jsme to na tři stopery. Doma nechceme rozdávat body zadarmo, proto je to pro nás dnes ztráta. Čekají nás zápasy za odměnu proti Spartě a Slavii a ty si jdeme užít na plně zaplněný stadion,“ nebojí se následujícího karvinského losu její trenér.

Jablonecký kouč Radoslav Látal litoval domácího vyrovnání šest minut před koncem. „Dnes jsme byli blízko třem bodům. Mrzí nás to. V prvním poločase byla hra kostrbatá, mnoho nakopávaných míčů a samý souboj. Ani se mi to nechce hodnotit. Odráželi jsme se od toho, že chceme hrát vzadu na nulu. Směrem dopředu jsme ale nebyli tak nebezpeční a Karvinou jsme moc nepozlobili. Abychom si mohli odvést odsud tři body, museli bychom toho předvést více. V druhém poločase jsme udělali dvě chyby, z jedné byla tyč a druhá skončila bohužel vyrovnání. Měli jsme to tam ustát. Už to vypadalo, že se zvedáme, dáme tyč a pak jsme nezvládli ten konec. Doplatili jsme na to a ztratili dva body. Konec byl hektický, každé mužstvo to chtělo strhnout na svou stranu. Bod bereme jako ztrátu, když dostaneme šest minut před koncem gól. Začátek máme těžký, teď máme do Slavii. Vezeme plusový bod, ač je to ztráta,“ konstatoval jablonecký kouč.

Jablonec dle jeho slov myslí na rozšíření kádru. „Stále na něčem pracujeme. Chceme ještě posílit a oživit mužstvo směrem do ofenzívy,“ prozradil na závěr tiskové konference Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek