Article image

Střelnice hostí v neděli stoprocentní Slavii!

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo ne 27. 8. 2023, 15:00
Reportáž

V druhém letošním domácím vystoupení bude Látalův Jablonec čelit dalšímu pražskému „S“. Na Střelnici se v neděli odpoledne představí dosud v lize stoprocentní Slavia Praha.

V Edenu mají i letos vytyčené nejvyšší cíle. V domácí soutěži prahnou po dvouleté pauze po mistrovském titulu a na evropské scéně by „sešívaní“ rádi do skupiny Evropské ligy.

Trenér Trpišovský opět pracuje s nabitým kádrem. Ač odešli Olayinka do Bělehradu, Jurásek do Benfiky a Lingr do Feyenoordu, pryč jsou také Ewerton, Plavšič či Hronek. Nováčky v pražské kabině jsou olomoucký Chytil nebo ostravský Tijani. Slavia dále lovila ve skandinávských vodách, v Norsku objevila univerzálního středopolaře Wallema i středního obránce Sinyana. Novou smlouvu dostal po dlouhém zranění opět i Bořil. Trenér Trpišovský tak byl s letním pohybem v kádru spokojený. „Tvrdím, že mužstvo je teď minimálně o padesát procent silnější než před rokem,“ konstatoval kouč Pražanů.

Tým z Edenu se v loňské sezoně sice radoval z prvenství v MOL Cupu, ale na ligové scéně těsně nestačil na svého rivala z Letné, kterému přenechal tu nejprestižnější tuzemskou trofej - ligový titul. Sešívaní tak musejí vzít letos zavděk na evropské scéně „alespoň“ předkoly Evropské ligy. V prvním z předkol už dokázali vyřadit ukrajinský Dnipro-1 po výsledcích 3:0 a 1:1 a zajistili si tím jistotu základní skupiny minimálně Konferenční ligy. V cestě do skupiny Evropské ligy nyní stojí před Pražany další ukrajinský tým Zorya, který Slavia ve čtvrtek v Edenu porazila 2:0 a příští týden bude dvoubrankový náskok hájit na hřišti soupeře. Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík měl před startem sezony jasné přání. „Úspěch a neúspěch podzimu se bude zrcadlit právě v Evropě. Abych si připadal jako v ráji, tak bych si vysnil, aby mi hráči a trenéři splnili přání a vrátili jsme se do základní skupiny Evropské ligy. Tam Slavia jednoznačně patří,“ konstatoval předseda představenstva fotbalové Slavie.

Ve FORTUNA:LIZE zůstává Slavia jediným stoprocentním týmem, zvládla vítězně všech pět odehraných kol se skóre 9:2 a s dvoubodovým náskokem vede ligovou tabulku před Spartou.

To Jablonec naopak na první výhru v nové sezoně stále čeká. Tři získané body do tabulky dovezl z venkovních zápasů po remízách v Pardubicích, Teplicích a Karviné. V dosud jediném domácím utkání podlehl pražské Spartě vysoko 1:5 a nyní ho na novém trávníku Střelnice čeká další favorit celé soutěže. „Slavia budí respekt, ale strach ze soupeře nemáme. Je to kvalitní mužstvo, ale hrajeme doma. Co jiného si hráči můžou přát, než hrát doma proti Slavii,“ říká k nedělnímu zápasu trenér Radoslav Látal. "Dostáváme se do šancí, ale neproměňujeme je, to je teď náš největší problém v ofenzivní části. Mužstvo teď v Karviné nepropadlo, měli jsme šance, mohli jsme jít do vedení 2:0, ale po chybě jsme inkasovali. Když jsme tam dali gól na 1:0, tak to vypadalo, že to z kluků spadlo a měli jsme další šance. Všechno je to o hlavách, bude nejspíš zase vyprodáno, tak se na to musí připravit a těšit se na takový zápas. Není důvod jít na hřiště se strachem, musí chtít ukázat, že fotbal umí hrát," dodává trenér Jablonce.

Ligových duelů mezi Slávií a Jabloncem se odehrálo už rovných šedesát. Ve 23 zápasech brali výhru Pražané, Jablonec se radoval 12x a hned 25 duelů skončilo smírně remízou. Na ligovou výhru nad svým protivníkem už Jablonec čeká pět let. Naposledy favoritovi uzmul body na jaře 2021, když remizoval v Edenu 1:1.

Utkání začíná v neděli 27. srpna od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou.

FORTUNA:LIGA FANZONA

Ještě před výkopem se můžete těšit na FORTUNA:LIGA FANZONU na prostranství za hlavním vstupem na tribunu A u budovy Střelnice.

Přijď na stadion o něco dřív a vychutnej si zábavný program se svými kamarády ještě před samotným fotbalem. FORTUNA:LIGA FANZONA nabízí atraktivní program pro fanoušky každého věku.

Atrakce na místě:

  • FORTUNA fotbalová střelnice - nejlepší tým bude oceněn voucherem v hodnotě 10 000 na nákup zboží do fanshopu FK Jablonec
  • Vystavení poháru pro vítěze FORTUNA:LIGY
  • e:LIGA zóna s konzolemi Playstation 5
  • Autogramiáda hráčů domácího klubu
  • Merchtruck s ligovým fanshopem
  • Mobilní Fortuna pobočka

Vstup do FORTUNA:LIGA Fanzony bude hlavním vstupem u budovy Střelnice. Fanzona startuje svůj program ve 13:30 a prostor s atrakcemi bude do otevření stadionu oddělen od vnitřního perimetru stadionu, protože Stadion Střelnice oficiálně otevírá své brány ve 14:00! A jak se dostat do FORTUNA:LIGA Fanzony? Stačí mít vstupenku zakoupenou v předprodeji, načíst si vstupenku v turniketu na hlavním vstupu a jít si užít zábavu a soutěžit o ceny. Do 14:00 nebude možné jít z fanzony směrem ke stánkům s občerstvením. Tento prostor bude zpřístupněn po 14:00.


Rozhodčí: Černý - Kubr, Volf

Delegát: Kolbaba, Rumplík

VAR: Petřík

AVAR: Machač


Author Jan Bendl
Sdílet článek