Article image

Slavia už není stoprocentní, o první body jí obral Jablonec

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo ne 27. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Zajímavý zápas plný zvratů, zásahů videorozhodčího a odvolaných branek odehrál Jablonec na Střelnici se Slávií. Hosté neproměnili pokutový kop, Jablonec poté vedl gólem Pleštila, brzy po obrátce srovnával na konečných 1:1 Holeš.

Oba trenéři sáhli ke změnám v základních sestavách. Náš kouč Látal udělal čtyři, místo Martince, Housky, Černáka a Drchala nastoupili od začátku Slávik, Hübschman, Jovović a Pleštil. Slávistický kouč Trpišovský mezi pohárovými zápasy kvalifikace o Evropskou ligu sáhl do sestavy dokonce osmkrát.

Těsně před začátkem zápasu zaplněná Střelnice uctila minutovým potleskem památku nedávno zesnulé jablonecké legendy Rudolfa Svobody, který mimo jiné oblékal ve své kariéře i sešívaný dres.

Za ideálního fotbalového počasí se na první šanci čekalo více než deset minut, hosté zahrozili po bleskovém výpadu Tomiče na naší levé straně, Tijany naštěstí zakončoval na první tyči těsně vedle naší branky. Jablonec odpověděl v 18. minutě podobnou mincí, Jovović vyslal středem hřiště mezi stopery Pleštila, ten těsně minul pravou tyč Kolářovy branky!

Po půlhodině hry zahrávali hosté standardní situaci z hranici šestnáctky, zeď však neprostřelil Jurečka a dorážka skončila rohovým kopem. Jen videorozhodčí po dlouhém zkoumání zavolal hlavního arbitra Dalibora Černého a ten nařídil za ruku bránícího Tchanturishviliho pokutový kop pro Slavii. Brankář Hanuš však Jurečku z penaltového puntíku vychytal a Střelnice bouřila!

Bojovný Jablonec táhl útok brejk Jovovićerm, který se kličkou zbavil obránce Ogbua a přihrávkou vyzval k zakončení Pleštila, ten ač z úhlu překonal Koláře a míč se zatřepetal u vzdálenější tyče a Střelnice jásala znovu – 1:0!

V nastaveném čase se Pražané radovali předčasně z vyrovnání Tijaniho, protože VAR branku zrušil pro ofsajd přihrávajícího Jurečky.

Trenér Trpišovský o poločase sáhl ke trojímu střídání, na plac vypustil Zafeirise, Ševčíka a Juráska. A Slavii se hned po třech minutách druhé půle povedlo srovnat, po přímém kopu napálil odražený míč na branku kapitán Bořil, Hanuš míč stačil jen vyrazit a dobíhající Holeš ranou do šibenice srovnal na 1:1!

Průběh druhé půle byl hodně rozkouskovaný drobnými fauly. Žluté karty přibývaly, kromě hráčů, obou trenérů je viděli i osoby z realizačních týmů. Podél brankové čáry si to namířil drze Jovović, ale z úhlu pálil jen do boční sítě. Podobně se na opačné straně vedlo také střídajícímu Chytilovi. Slavia se nemohla dostat do souvislejšího tlaku, pět minut před koncem dostal zpětnou přihrávku v našem vápně Jurečka, ale jeho zakončení dokázal srazit na roh Hurtado. Po něm hosté v 87. minutě znovu slavili gól, jenže i tentokrát VAR odhalil ofsajd zakončujících Slávistů.

S vypršením řádné hrací doby nasměroval těsně vedle svůj trestný kop střídající Zafeiris. A protože víc šancí už si žádný z týmů nevypracoval ani v sedmiminutovém prodloužení skončilo utkání remízou 1:1.

Slavia poprvé v sezoně ztratila body, Jablonec ale dál čeká na první výhru v sezoně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek