Article image

Látal bod se Slávií bral. Věří, že pomůže psychice

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo ne 27. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Čekání na první výhru v sezoně se prodlužuje. Ale bod s dosud stoprocentní Slávií kouč Jablonce Radoslav Látal bral. Je důležitý hlavně pro psychiku, řekl náš lodivod na pozápasové tiskové konferenci.

První bodovou ztrátu svého týmu nelibě nesl kouč Slavie Jindřich Trpišovský. „Zkomplikovali jsme to už v prvním poločase, kdy jsme nedokázali dát ze tří šancí první gól. Neproměnili jsme ani penaltu. Jeden gól nám bohužel neplatil pro ofsajd. Branku jsme poté dostali po brejkové situaci, kdy nás bylo o jednoho méně. Vázla nám hra ve středu hřiště, kde to Jablonec dost zhustil. Nedokázali jsme tam vymyslet klíčovou přihrávku. Změnili jsme rozestavení a pomohlo nám to ke gólu na 1:1. Jenže ani pak jsme to dál neřešili dobře. Znovu nám neplatil gól. Soupeř nás zlobil po pravé straně, taky tam měl nějaké náznaky. Bohužel, dali jsme dnes jen jeden gól, což je málo na to, abychom tady vyhráli,“ konstatoval kouč Pražanů.

„Jablonec nás moc nezaskočil, nějaké změny jsme v jeho sestavě předpokládali. Zápas probíhal tak, jak jsme čekali. Měli jsme více tlačit na jejich obranu. Ve finální fázi nám něco chybělo, špatně jsme kopali i standardky, z nich bylo jen málo zakončení. Ale chci pochválit místí hřiště, bylo fantastické, mokré a rychlé. Jenže během zápasu bylo strašně faulů, polehávání, ošetřování. Těžko se pak dostáváte do tlaku. Bylo to hodně rozkouskované utkání, je to škoda. Víc se nehrálo, nežli hrálo,“ dodal Trpišovský.

Přestože Jablonec znovu nedokázal naplno bodovat, bod proti loňskému vicemistrovi náš lodivod Radoslav Látal bral. „Zápas jsme postavili na rychlostních typech. Chtěli jsme se rehabilitovat fanouškům za Spartu. Vyztužili jsme střed, chtěli jsme dobře bránit. I presink byl vysoko, dařilo se nám. Jenže přišla chyba a penalta. Bylo to dramatické. Vedli jsme a hráčům jsem kladl na srdce, aby vydrželi prvních deset minut, že by hosté mohli znervóznět. Jenže jsme inkasovali. Slavia si poté vytvořila situace, standardky, ale my jsme dobře bránili. Bod bereme, věřím, že nás to nastartuje hlavně psychicky, když hrajeme vyrovnanou partii se Slávii. Ponaučili jsme se ze Sparty, dneska jsme dobře běhali. Body nám ale stále chybějí, ale ten dnešní je důležitý pro psychickou pohodu,“ uvedl kouč Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek