Article image

Brankář Hanuš chytil penaltu a nakopl Jablonec

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Slavia Praha
1:1
FORTUNA:LIGA, 6. kolo ne 27. 8. 2023, 15:00
Reportáž

Chycenou penaltou jakoby nasměroval Jablonec za prvními domácími body. Náš gólman Jan Hanuš byl ústřední postavou druhého domácí zápasu proti pražské Slavii.

Dnes to bude asi příjemnější hodnocení, než při prvním domácím zápase se Spartou.

Tam to byl poločas hrůzy, to jsme všichni viděli. Ale dneska zaslouží všichni velkou pochvalu. Myslím si, že jsme byli Slavii vyrovnaným soupeřem. Měli jsme tam i šance, bod je minimálně zasloužený. Jsem hrozně rád za kluky i za to, že jsme to mohli fanouškům nějakým způsobem vrátit.

Bod proti dosud suverénní Slavii, tedy berete?

Bereme. Hlavně ten výkon je takovým povzbuzením do další naší práce. Hráli jsme doma se Spartou a Slávií, tohle musíme brát na zřetel. Věřím, že se od tohoto výkonu odpíchneme.

Jeden z rozhodujících momentů byla tebou zneškodněná penalta. Věřil sis na ní?

Ze srandy jsem klukům před zápasem říkal, že se nemusí bát. Protože jsme včera na tréninku penalty zkoušeli. Asi devět z deseti jsem pustil a vždycky jsem skočil na druhou stranu. Říkal jsem jim to samozřejmě ze srandy (úsměv). Jsem samozřejmě rád, že jsem mu (Jurečkovi) to chytil. Kluci pak dobře i dobíhali.

Měl jsi exekutora Jurečku nějak načteného?

Neměl. Nechal jsem to na nějakou intuici. Věděl jsem, že to trénuje hodně na pravou stranu. Ale říkal jsem si, že třeba naznačím a počkám. Nevím, jestli to on na poslední chvíli změnil. Ale jsem rád, že to takhle dopadlo.

Chycená penalta jakoby tým i publikum hodně rozpumpovala a nakopla.

Vzápětí jsme dali i gól a byla to euforie. Bylo to pěkných pár minut. Škoda jen, že jsme v začátku druhé půle inkasovali. Ale musíme respektovat sílu soupeře. Je to Slavia a bod proti ní bereme.

Slavii videorozhodčí dvakrát odvolal branku. Tušil jsi, že její branky nebudou platit?

Moc jsem nevěděl jsem. Ale při těch momentech jsem v podvědomí měl, že by to mohl být ofsajd. Můžeme být rádi, že to takhle dopadlo. Kdyby dali gól, asi bychom na to už těžko hledali odpověď.


Author Jan Bendl
Sdílet článek