Article image

Béčko poprvé padlo, v Mostě podlehlo gólem v závěru

První porážku v nové sezoně třetiligové soutěže utrpěl Jablonec na půdě Baníku Most-Souš. Rozhodující branku inkasovali Jablonečtí dvě minuty před závěrečným hvizdem z kopačky domácího Jacoboviciho.

Zápas se odehrál na dobře připraveném hřiště. Bohužel, jabloneckým barvám v něm vázla kombinace. Náš tým měl v první půli pouze jedinou šanci zásluhou Náprstka, kterého vychytal domácí brankář Lichtenberg. Domácí byli agresivnější, rychlejší i nebezpečnější. Ale jablonecké naděje na bodový zisk držel dobrými zákroky gólman Reiner.

Po změně stran se hra vyrovnala a odehrávala především ve středu hřiště. Hrálo se bez větších šancích na obou stranách. Když už to vypadalo, že si Jablonec odveze z Mostu bod za bezbrankovou remízu, přišel rozhodující moment zápasu. Dvě minuty před koncem zmrazil Jablonec hezkou individuální akcí Jacobovici Adin Hananya, který se uvolnil před dva bránící hráče a nedal našemu brankáři Reinerovi šanci – 1:0.

Jablonec tak ve 4. kole ČFL přišel o svou neporazitelnost. Svěřence trenéra Benjamina Vomáčky nyní čeká domácí dvojzápas. V Břízkách bude v následujících čtrnácti dnech vždy v sobotu dopoledne hostit Spartu Kolín a poté B-tým Mladé Boleslavi.

FK Baník Most/Souš – FK Jablonec B 1:0 (0:0)

Branka: 88. Jacobovici

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Malý, Karban, Hušek, Nykrín (84. Diviš) - Breda (62. Gaši), Kubín, Svoboda, Schön (62. Ritter) - Náprstek (62. Náprstek), Ikaunieks (46. Krulich)



Author Jan Bendl
Sdílet článek