Article image

Před repre pauzou do Českých Budějovic!

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
2:1
FORTUNA:LIGA, 7. kolo so 2. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Před první reprezentační pauzou nového ročníku FORTUNA:LIGY zbývá odehrát 7. ligové kolo. V něm se v klasickém souboji severu proti jihu představí Jablonec v Českých Budějovicích.

Dynamo nevstoupilo dobře do nového ligového ročníku. Na první body jeho fotbalisté čekali až do pátého kola, kdy doma v důležitém klání srazili 3:0 Bohemians. Tři body jsou zatím po šesti odehraných kolech jediný bodový úspěch Jihočechů. Nutno ale dodat, že náš sobotní protivní neměl příliš jednoduchý los, doma čelil pohárovým zástupcům Plzni a Slavii. Předsezonní cíle klubového majitele Koubka ale směřovaly jinam. „Chceme hrát nejhůře do desátého místa, nebo spíše i v horní tabulce,“ nechal se slyšet šéf Českých Budějovic.

Nezvykle z novinářského prostředí přivedl klub do role sportovního manažera Jana Podroužka, který už byl u poměrně rozsáhlých letních změn v kádru. Odešli Čavoš, Čolič, Mršič, Skovajsa, Michal Škoda, Penner i Potočný. Nejzajímavějším letním příchodem byl návrat ostříleného útočník Ondráška. Dále tým posílili Osmančík, Suchan, Nikl a Trummer. Protože se ale Dynamu příliš nevedlo, realizovali na jihu Čech v nedávných dnech další posílení. Z Brna dorazil na hostování pohyblivý Musa, z Boleslavi ostřílený Skalák a v Polsku si Budějovičtí vyhlédli záložníka Hubínka. Ti všichni mají vylepšit nejen nelichotivou bilanci dosud nejvíce inkasujícího týmu ligy. Českobudějovičtí v úterý přivezli postup do 3. kola MOL Cupu, na hřišti nedalekých Velkých Hamrů se ale pořádně nadřeli a postup do další fáze vyválčili až v prodloužení.

Také Jablonec zůstává na začátku ligy za očekáváním. Severočeši už jsou jediným týmem čekající na výhru v novém ročníku. V minulém kole sice jako první obrali po srdnatém výkonu dosud suverénní Slavii po remíze 1:1, ale jeho bodový zisk je stále jen čtyřbodový za stejný počet remíz. "Proti Českým Budějovicím bychom chtěli předvést takový výkon, jako když jsme hráli se Slavií, je potřeba na to navázat. Myslím, že nám to pomohlo psychicky, že umíme hrát. A uvidíme, na co to bude stačit," říká před sobotním zápasem trenér Jablonce Radoslav Látal. Jeho svěřenci proti Slavii Praha ukázali rychlost, nasazení a agresivitu, za což byli odměněni bodovým ziskem proti vedoucímu týmu ligy. "V Karviné nebo v Teplicích jsme také nehráli špatně, ale neproměnili jsme šance. Kde jsme propadli, tak to byl zápas se Spartou, to byl velký průser. Bude potřeba navázat na tu agresivitu a dostupování, pak zápas vypadá úplně jinak. A proměňovat šance, do kterých se dostaneme," dodává trenér Jablonce.

Vzájemné ligové zápasy sobotních soupeřů bývají v poslední době velmi bohaté na branky, od roku 2020 padly vždy dva a více gólů. Loni Jablonec doma vyhrál 3:0, ale v odvetě na jihu Čech inkasoval výprask 1:5. Celková bilance vzájemných zápasů je mírně nakloněná našim barvám, Jablonec ovládl 19 zápasů, Budějovice 14 duelů a devět klání skončilo smírně remízou.

Kdo bude úspěšnější před reprezentační pauzou?


Utkání začíná v sobotu 2. září od 15 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích

Rozhodčí: Kotala Filip - Kotík Radek, Dresler Radim

Delegát: Kovařík Tomáš, Bajer Josef

VAR: Machálek Jan

AVAR: Caletka Petr.



Author Jan Bendl
Sdílet článek