Article image

Látal: Co chceme víc? Dva dárky a naivní penalta

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
2:1
FORTUNA:LIGA, 7. kolo so 2. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Evidentně naštvaný byl po porážce v Českých Budějovicích kouč Jablonce Radoslav Látal. Po zápase polemizoval o tom, jestli hráči mají po psychické stránce na to, hrát za Jablonec.

Nesmírně spokojený byl po výhře v oslabení trenér českobudějovického Dynama Tomáš Zápotočný. „Je to pozitivní, vyhráli jsme těžká zápas. Více jak půl hodiny jsme hráli o deseti. Před hráči smekám, ukázali srdíčko a charakter. Po chybě brankáře Janáčka jsme dostali poměrně laciný gól, který snad bude vysílán i na silvestra. Ale hráči gólmana podrželi. Dostáváme hrozně laciné góly. Hrozně se mi ulevilo, že jsme to zvládli. Ten zápas nám udělal Alli Musa. Hráči tohoto typu jsou hrozně cenění. On dělal velké problémy obraně Jablonce svou rychlostí a hře jeden na jednoho. Jsou to pro nás dnes hrozně důležité tři body, které nám zpříjemní reprezentační pauzu. Je to důležité pro hlavu hráčů i jejich sebevědomí,“ mnul si ruce Zápotočný.

Oproti tomu jen těžko hledal slova po další porážce na jihu Čech jablonecký lodivod Radoslav Látal. „Dostali jsme od Budějovic dárek po hrubé chybě. Vedli jsme a místo toho, abychom dohráli některé z dalších přečíslení, co bychom více chtěli? Dvacet minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Domácí nakopávali a my chodili do brejků. Jenže my uděláme takhle naivní penaltu. Druhý dárek byla domácí červená, jenže my nejsme schopni dát branku, naše ofenzivní část je naprosto žalostná. Když netrefíme branku, těžko můžeme pomýšlet na bodový zisk. Trochu se ten zápas proti deseti podobal tomu v Pardubicích,“ konstatoval kouč Jablonce, kterého trápí další bodová ztráta. „Bud je chyba ve mně nebo v hráčích. Není přeci možné, aby někteří předvedli takový výkon se Slavií a tak rozdílný s Budějovicemi. Jestli na to hráči nemají po psychické stránce, tak ať tu nehrají a hrají jinde,“ dodal naštvaně.


Author Jan Bendl
Sdílet článek