Article image

Béčko skolilo Kolín 3:1 a drží se v popředí tabulky

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sparta Kolín
3:1
FORTUNA ČFL B, 5. kolo so 2. 9. 2023, 10:15
Reportáž

V pátém kole ČFL vyzrála naše rezerva na těžkého protivníka z Kolína. V Břízkách se po týmovém výkonu radoval z třetí výhry v sezoně Jablonec B 3:1.

Jablonečtí věděli, že budou čelit silnému a zkušenému týmu soupeře. Kolín to i hned od začátku zápasu potvrzoval. Byl silnější v kombinaci a domácím trochu trvalo, než se dostali do zápasu. Jabloneckým se však povedlo skórovat hned z prvního nebezpečného útoku, v 17. minutě se ve vápně soupeře skvěle zorientoval Krulich a otevřel brankový účet zápasu – 1:0!

Hra se však výrazně neměnila, Kolín kombinoval a Jablonec se snažil zodpovědně bránit a hrozit z breků. Po půlhodině hry se předvedl individuální akcí Schön a po jeho výpadu si hostující Milec vstřelil nešťastně vlastní branku – 2:0!

Do kabin šli Jablonečtí s dvoubrankovým náskokem i díky dvěma dobrým zákrokům brankáře Reinera.

Zelenobílým barvám se povedl i vstup do druhého poločasu. V 57. minutě skvěle zužitkoval svou šanci Velich a zvýšil už na 3:0! Kolínští ale ani za takového stavu neskládali zbraně. Ještě v 57. minutě se na hřiště dostal střídající Sodoma, který po pěti minutách pobytu na hřišti snížil na 3:1. Domácí ale větší komplikace nepřipustili a cennou výhru 3:1 proti kvalitnímu soupeři ubránili. Týmový výkon a vítězství našich barev po zápase těšilo celý realizační tým.

Rezerva FK Jablonec se představí v Břízkách znovu i další sobotu, 9. září od 10:15 hodin dorazí k jablonecké přehradě béčko Mladé Boleslavi.

FK Jablonec B – FK Sparta Kolín 3:1 (2:0)

Branky: 17. Krulich, 33. Milec (vlastní), 57. Velich – 63. Sodoma

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Diviš, Vošahlík, Hušek, Malý – Gaši (46. Nykrin), Kubín, Ritter, Schön (82. Kubát) - Velich, Krulich (91. Hanzlicek) (71. Svoboda)


Author Jan Bendl
Sdílet článek