Article image

Béčko porazilo Mladou Boleslav B gólem Kubáta

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
FORTUNA ČFL B, 6. kolo so 9. 9. 2023, 10:15
Reportáž

Další tříbodový zisk si připisuje rezerva FK Jablonec. V sobotu v Břízkách s Mladou Boleslaví rozhodla o čtvrtém vítězství v sezoně akce střídajících hráčů deset minut před koncem.

V Břízkách se dlouho hrálo bez větších šancí. Až po půlhodině hry ale trefil parádní střelou z trestného kopu Náprstek spojnici tyče a břevna! Hlavou mohl otevřít brankový účet zápasu po pěkném centru Diviše útočník Velich, ale centrovaný míč těsně nezasáhl. Stejný hráč se držel za hlavu znovu před odchodem do kabin, tentokrát už hlavou byl přesný, jenže zacílil přesně do náruče gólmana Mikulce.

Po obrátce nevyzrál na mladoboleslavského brankáře z úhlu ani Schön. Tým z města automobilů příliš nebezpečný nebyl, výjimkou byla snad jen nepřesná střela jednoho z jejich hráčů, která skončila vysoko nad jabloneckou brankou. Pět minut po změně stran centroval Kubín do vápna soupeře na zcela volného Náprstka, ten ale bohužel v mírném záklonu poslal míč nad břevno! Brankami neskončily ani šance Vošahlíka a Velicha.

Rozhodující moment zápasu se zrodil až deset minut před koncem po akci střídajících hráčů. Breda obral poblíž brankové čáry soupeře o balon, potáhl ho před branku a zpětnou přihrávkou našel Kubáta, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě a vystřelil Jablonci vedení 1:0! Trenér rozhodující akci obou střídajících hráčů ocenil. „Bylo to výborné od obou, celkově to byla perfektní akce,“ chválil své svěřence Vomáčka.

Jablonec si už těsné vedení udržel a připsal si čtvrté vítězství v sezoně. Jablonec se i díky němu dál drží v popředí třetiligové tabulky a je rád za dobrý start. „Před soutěží bychom asi za takový úvod do sezony byli rádi. Máme třináct bodů a pokusíme se vyhrát i za týden v Hradci Králové,“ konstatoval kouč Jablonce. „Z naší strany to byl dnes kvalitní zápas, bylo to kombinační a běhavé. Když jsme to dali přes strany, tak jsme si vytvářeli šance. V první půli jsme měli tři čtyři vyložené šance, ale nedali jsme. Boleslav jsme do ničeho moc nepouštěli. Nabádal jsem kluky, ať pokračují v aktivitě. Slávik hrál výborně, Schön také, to oni měli za úkol unavit obranu soupeře a udělali tím kus černé práce. Druhý poločas byl takový rozkouskovaný, byly tam nějaká zranění, polehávalo se. Ale zaplaťpánbůh jsme dali gól a rozhodli. Myslím si, že je to zasloužené a hodně cenné vítězství. Byl to kolektivní výkon i pevná obrana,“ těšily další tři body jabloneckého trenéra Vomáčku.

FK Jablonec B – FK Mladá Boleslav B 1:0 (0:0)

Branka: 80. Kubát

Sestava FK Jablonec B: Fendrich – Diviš, Vošahlík, Hušek (68. Karban), Malý – Slávik (84. Svoboda), Kubín (84. Gaši), Ritter, Schön (68. Breda), Náprstek (64. Kubát), Velich


Author Jan Bendl
Sdílet článek