Article image

Látal: Situace u penalty nás rozhodila a vyhodila ze hry

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
1:1
FORTUNA:LIGA, 8. kolo ne 17. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Oba trenéři rozdělili na tiskových konferencích zápas na dva poločasy. Každému ze severočeských rivalů se lépe hodnotil jiný poločas 61. derby mezi Jabloncem a Libercem.

Liberecký lodivod Luboš Kozel měl po zápase ze získaného bodu smíšené pocity. „Rozdělil bych ten zápas na dvě části. V prvním poločase jsme měli velmi dobrý vstup korunovaný penaltou a gólem. Dál jsme měli nějakých pět dobrých přechodů. Škoda jen, že nejdeme do vyššího vedení. Zaslouženě jsme vedli, jen jsme mohli vést vyšším rozdílem. V druhém poločase jsme ale udělali zbytečný roh a z něj inkasovali, to Jablonec povzbudilo. Zase jsme inkasovali ze standardky, dnes nám ale chyběli vyšší hráči. Tekijaški to ale trefil z voleje pěkně. Dál to pak bylo poměrně otevřené. Jablonec na tom byl možná trochu líp. My jsme více kazili v přechodové fázi. Ten zápas jsme ztratili v první půli. Jablonec si bod nakonec zasloužil. Nebylo lehké počasí. Neodcházeli jsme ani tak kondičně, ale měli jsme tam ztráty v přechodu. Moc nám nepomohly ani střídání. Před utkáním jsme chtěli vyhrát. Teď mě mrzí, že jsme to nedotáhli do vítězného konce,“ bilancoval derby hostující trenér Kozel.

Jablonecký kouč Radoslav Látal se ani na osmý pokus vítězství v novém angažmá nedočkal, i proto byl po zápase zklamaný. „Také bych ten zápas rozdělil na dva poločasy. V prvním nás rozhodila penalta, dlouho se tam nehrálo, bylo tam pošťuchování, celkově nás to vyhodilo úplně z rytmu a ze hry. První poločas byl pak špatný. Přitom jsme si v týdnu něco nachystali, ale neplnili jsme z toho nic. V poločase byla bouřka v kabině, pak jakoby se v nás něco rozsvítilo a hned jsme byli lepší, už to pak byl jiný Jablonec. Začali jsme dostupovat hráče, dostávali jsme se tam po stranách. Povedlo se nám proměnit standardní situaci, ale měli jsme lépe využít těch šancí, bohužel už to nestačilo. Některé rozhodnutí rozhodčího ale nechápu. Že měl jít ve dvacáté minutě ven Chaluš po druhé žluté kartě, o tom se nemusíme bavit. Pak jsme třeba dali gól, když jsme rychle rozehráli, ale z jakého důvodu nám ho rozhodčí neuznal? Vždyť sudí neukazoval, že hrát se bude na píšťalku. Postavili jsme si balon, rozehráli jsme, gól neplatí. Já to prostě nechápu,“ čertil se ještě po zápase Látal.

Jabloneckého kouče trápí i zdravotní stav hráčů, dnes musel předčasně střídat reprezentant Černák. „Zranil se po čtvrthodině. Moc dobře to s nám nevypadá, bude to svalové zranění, na krátko to asi nebude. Také Pleštil měl teď svalové zranění, ale ten už se dostává do zatížení a tréninku. Navíc z reprezentace se nám vrátil trochu nakopnutý Jovović,“ řekl ke zdravotnímu stavu kádru.

Trenéra potěšil alespoň první přesný zásah stopera Tekijaškiho v české lize. „Znám ho. Celkově bych ale řekl, že máme stoperskou dvojici na celkem vysoké úrovni. Problém máme trochu s pravým obráncem, kde stále střídáme hráče, tam nás tlačí bota,“ přiznal kouč.

Látal si je vědom, že bodů měl mít jeho tým po osmi kolech mnohem víc. „Je to nepříjemné, hlavně pro hráče. Věděl jsem, že nás čeká těžký los, ale že to bude až takhle těžké, to jsem nečekal. Psychická stránka je teď těžká. Nehrajeme zas tak špatně, ale nezvládáme to bodově. Několikrát už jsme sahali po vítězství. Z osmi zápasů ale musíme něco vyhrát. Několikrát nám chyběl k vítězství krůček. Aspoň, že dnes jsme se probrali v druhém poločase. Důležité body jsme ale poztráceli ve venkovních zápasech,“ ohlédl se za prvními osmi zápasy Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek