Article image

Stoper Tekijaški po premiérovém gólu: Věřím, že se to všechno otočí

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
1:1
FORTUNA:LIGA, 8. kolo ne 17. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Stoper Nemanja Tekijaški pomohl prvním gólem ve FORTUNA:LIZE k bodu a remíze 1:1 v prestižním derby se Slovanem Liberec. Jak viděl rivalský souboj a co říká o naší nejvyšší soutěži?

Jsi za premiérový gól v české lize rád?

Jsem strašně rád. Myslím si, že vypadal i hezky. Asi šlo o můj první gól nohou v soutěžním zápase (smích).

Co pro vás znamená bod z domácího zápasu?

Bod nás netěší. Chtěli jsme vyhrát. Víme, kde se nacházíme v tabulce. Vím, že je to asi spravedlivý bod. Ale my už musíme začít konečně vyhrávat. Jsme už jediní, kdo v lize nevyhrál.

Byl trenér o poločase hodně hlasitý?

Byl naštvaný. O poločase v šatně jsme se domlouvali, co máme dělat jinak. My jsme totiž v prvním poločase nedělali vůbec nic z toho, co jsme si v týdnu cvičili. V druhém poločase jsme šli trochu do rizika, už jsme neměli co ztratit.

Čekání na výhru se však prodlužuje.

Nikdy v životě jsem to nezažil, osm zápasů bez výhry. Věřím, že se to všechno otočí. Vím, že jsme hráli i špatně, ale někdy jsme doposud neměli moc ani toho štěstí.

Jak jsi viděl penaltovou ruku, z které šel Liberec brzy do vedení?

Viděl jsem hned, že to bude penalta. Myslím, že ruka byla nahoře a bylo to jasné.

Než rozhodčí přezkoumal situaci s videorozhodčím strhl se tam boj o penaltový puntík. Co přesně se tam stalo při té strkanici, po které jsi i ty obdržel žlutou kartu?

Suk (Souček) tam zkoušel trochu pobořit hřiště u puntíku, ten soupeř s ním začal bojovat. Chtěl jsem se jen zastat kamaráda. Byly tam emoce, přeci jen to bylo derby. Pak po žluté už jsem musel být celý zápas opatrný. To byla moje chyba.

Na opačné straně hřiště nechal poté rozhodčí Berka po průniku Černáka bez žlutého napomínání faul Chaluše, který tak mohl být vyloučen.

To byla jasná žlutá karta. Tohle byla přeci šance, hráč pronikal sám do vápna. Jovović pak vzápětí na opačné straně dostane za podobný faul hned žlutou kartu.

Gólovou situaci po rohovém kopu jste měli nacvičenou?

Balon měl asi původně letět na první tyč na Hybšu (Hübschmana), ale byl tam někdo jiný. Já byl za ním a čekal jsem na ten balon.

Kolik tě bude stát první ligový gól do klubové pokladny?

Hodně, budu platit i za první derby. Musím tam toho zaplatit dost (úsměv).

Jak se ti prozatím líbí v české FORTUNA:LIZE?

Líbí. Ale je to strašně tvrdá liga. První dva tři zápasy jsem cítil, že je mi těžko. Měl jsem i křeče. Teď už to je lepší. Je to hodně soubojová soutěž.


Author Jan Bendl
Sdílet článek