Article image

Béčko přišlo o výhru v nastavení, v Hradci remizovalo 2:2

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
2:2
FORTUNA ČFL B, 8. kolo so 23. 9. 2023, 10:15
Reportáž

Hráči jablonecké rezervy přišli v nastaveném čase v Hradci Králové o vítězství. Přestože odehráli na půdě soupeře dobrý zápas, převládalo po zápase zklamání ze ztráty dvou bodů.

Jablonečtí fotbalisté byli na východě Čech od prvních minut aktivnější. Náš tým dobře kombinoval a obrana hrála pozorně. Na první šanci se však čekalo do 35. minuty, pak Breda vymyslel krásnou přihrávku na Velicha, který nedal brankáři soupeře šanci – 0:1! Těsně před odchodem do šaten se ale domácím povedlo srovnat, Jablonečtí totiž neubránili standardku Hradce Králové a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Obraz hry se neměnil ani po změně stran. Jablonec byl více na balonu a byl nebezpečný. V 66. minutě se dobře hrající Breda uvolnil a krásnou přihrávkou vybídnul k zakončení Gašiho, který i s trochou štěstí skoroval – 1:2!

Jablonec měl další šance, ale odskočit na rozdíl dvou branek se mu nepovedlo. Na domácím brankáři Čábelkovi postupně ztroskotali Gaši, Breda i Ritter. Trest postihl náš tým v třetí minutě nastaveného času. Po zbytečném faulu zahrával Hradec Králové trestný kop, naše obrana si špatně rozebrala soupeře a domácí blízka překonali brankáře Reinera na konečných 2:2 zásluhou Boniše.

V jablonecké kabině tak po zápase panovalo zklamání. Přestože hráči předvedli na východě Čech spoustu dobrých věcí, přišli špatnou koncentrací v samém závěru o dva body.

Příští sobotu se Jablonec B v Břízkách postaví v derby rezerv Slovanu Liberec, výkop je v tradičním sobotním dopoledni v 10:15 hodin.

FK Hradec Králové B – FK Jablonec B 2:2 (1:1)

Branky: 44. Horák, 93. Boniš - 35. Velich, 66. Gaši

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Malý, Vošahlík, Karban, Konda (86. Nykrín)- Gaši (89. Svoboda), Ritter, Kubín, Breda – Velich (89. Diviš), Náprstek (59. Kubát)


Author Jan Bendl
Sdílet článek