Article image

Také derby rezerv Jablonce a Liberce skončilo dělbou bodů

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Slovan Liberec
2:2
FORTUNA ČFL B, 8. kolo so 23. 9. 2023, 10:15
Reportáž

Týden po severočeském ligovém derby Jablonec - Liberec skončil remízou také souboj B-týmů. Rezervní týmy se v sobotu v Břízkách rozešly smírně 2:2, když Slovan vyrovnával pět minut před koncem.

Hosté začali v Břízkách nebojácně. Už ve druhé minutě to zkoušel křížnou střelou vedle naší branky hostující Winkler. Naši branku vzápětí netrefil prudkou hlavičkou ani útočník Kok. První jabloneckou šanci vychytal díky skvělému reflexu brankář Musil, když v 7. minutě dokázal zneškodnit hlavičku Rittera! V desáté minutě se hned tři hráči Liberce drželi za hlavu, dva fotbalisté totiž v dobré pozici nedokázali lépe zakončit, načež se do míče opřel Horský, jenže odkrytou jabloneckou branku naštěstí přestřelil.

Z ničeho nic tak udeřil Jablonec. Ve 26. minutě dostal průnikovou přihrávku za obranu rychlý Slávik, kličkou se vyhnul i brankáři Musilovi a z ostrého úhlu ještě stačil míč zasunout do branky – 1:0!

V poslední čtvrt hodině první půle byl Jablonec lepší. Rittrův roh hlavičkoval osamocený Breda, bohužel v záklonu jen nad břevno. Neujalo se ani zakončení Slávika a prudký přízemní míč Vošahlíka, proletěl skrz pokutovým územím aniž by kdokoliv v zelenobílých barvách vystřelil. Těsně před odchodem do kabin však chyboval obránce Malý, soupeř po jeho chybě postupoval ve dvou na jabloneckého obránce a situaci hráči vyřešili ukázkově - do prázdné branky srovnával na 1:1 Horský.

Hned po obrátce mohli hosté dokonce otočit vývoj na svou stranu, ale proti byl brankář Reiner, který dobře vyběhl a zneškodnil liberecký brejk! Ve 49. minutě se znovu měnilo skore, Velich zády k brance nabil záložníkovi Ritterovi, který povedenou střelou od břevna do sítě poslal Jablonec znovu do vedení – 2:1!

V 53. minutě předvedl Breda dobré uvolnění a úprk do vápna, po jeho zpětné přihrávce bohužel Slávik pálil nad. Liberečtí zahrozili centrem Málka, po kterém vystřihl pěkné, ale nepřesné nůžky Horňáček. Na opačné straně hřiště se natlačil před svého strážce útočník Velich, ale z úhlu na gólmana Slovanu nevyzrál. Liberec se s přibývajícím časem tlačil čím dál více k naší brance. Winkler si ale v 80. minutě penaltu na sudím nevymodlil. Přesto se Liberečtí vyrovnání dočkali, pět minut před koncem po rohovém kopu uklidil míč přesně k tyči Lehoczki na konečných 2:2.

Jablonecký kouč Benjamin Vomáčka uznal, že jeho svěřenci tentokrát nehráli podle jeho představ. „Bod je to nakonec zasloužený, Liberec byl v tom zápase asi lepší. Dávali jsme Slovanu dost prostoru, a to především v prvním poločase. Byli jsme daleko od hráčů, takhle se proti kombinačnímu týmu hrát nedá. Mrzí mě, že jsme góly inkasovali po našich chybách, jeden po nedohodnutí dvou hráčů a jeden po standardce. Celkově je to asi zasloužený bod, protože jsme nehráli moc dobře. Na střídání jsme měli kvůli marodce jen tři hráče, takže jsme to nemohli ani nějak extra oživit. Někteří hráči si proto hrábli na dno. Máme bod z derby a jedeme dál. Zkusíme přivést ztracené body zvenku,“ konstatoval kouč jablonecké rezervy, pro kterého šlo i kvůli jeho působení v Liberci o dost prestižní souboj. „Bylo to pro mě specifické asi jako pro každého tady. Doteď jsem byl v opačné roli, teď poprvé v roli jabloneckého trenéra. Chtěl jsem vyhrát, ale s pokorou říkám, že máme bod,“ uzavřel kouč Jablonce.

Příští týden bude jablonecké rezerva usilovat o body na pažitu v Chlumci nad Cidlinou.

FK Jablonec B – FC Slovan Liberec B 2:2 (1:1)

Sestava FK Jablonec B: Reiner – Malý, Vošahlík, Hušek, Konda – Slávik, Ritter, Kubín, Breda (85. Karban) – Kubát (61. Gaši), Velich


Author Jan Bendl
Sdílet článek