Article image

Trenéra Látala mrzely zahozené šance

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 9. kolo ne 24. 9. 2023, 15:00
Reportáž

Jablonecký kouč Radoslav Látal žehral po zápase na neproměněné šance svých svěřenců. Oproti tomu nový domácí kouč Václav Kotal si liboval nad úspěšnou premiérou na hradecké lavičce.

Nový kouč domácích Václav Kotal si užíval povedenou hradeckou premiéru u týmu. „Nálada v mužstvu nebyla po osmi gólech z posledních dvou zápasů ideální. Přesvědčovali jsme hráče, že to v nich je. Chtěli jsme hrát z důsledné obrany. Jablonec disponuje kvalitními hráči a bylo to i zápase vidět. Škoda jen, že jsme nedokázali přidat druhý gól, pak by to bylo klidnější. Závěr byl hodně hektický. Ty dvě situace, tam nám zatrnulo. Ale to je fotbal. Chci poděkovat klukům, že to zvládli. Já jsem pedant na obrannou činnost, i proto mě dneska těší čisté konto našeho mužstva. Jsem rád, že to všechno dopadlo a můj návrat se vydařil. Užívám si zdejší novou arénu, kterou si diváci zaslouží,“ liboval si nový hradecký kouč.

Především nad zahozenými šancemi lamentoval po prohraném zápase náš lodivod Radoslav Látal. Těžko s mi to hodnotí. Prvních dvacet minut jsme chtěli hrát a kombinovat, zápas jsme měli pod kontrolou. Drželi jsme míč, ale pak tam uděláme hloupou chybu, přišlo tam podcenění a gól. Pak se hra vyrovnala, ale žádné vážnější šance jsme neměli. V rozhodující chvíli zápasu šel Chramosta sám na brankáře, jenže domácí hráč to vykopne z brankové čáry. Pak ta zbytečná červená, kupí se nám to. To všechno jsou rozhodující věci. V deseti máme ještě dvě velké šance, ale nedáme. Už jsme tam riskovali, ale nic jsme nedali a utkání nezvládli. Je to psychice. Každý má v hlavě, že jsme dlouho nevyhráli. Potřebujeme, aby to z nás spadlo. Šance máme v každém zápase, ale nejsme schopni to dotáhnout do vítězného konce,“ řekl po zápase jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek