Article image

Béčko prohrálo v Chlumci nad Cidlinou 1:2

Team logo Team logo
FK Chlumec nad Cidlinou FK Jablonec
2:1
FORTUNA ČFL B, 9. kolo ne 1. 10. 2023, 10:15
Reportáž

Druhou porážku v letošní sezoně utrpěla naše rezerva v 9. kole ČFL na půdě Chlumce nad Cidlinou. Domácí vedli už o dvě branky, za Jablonec korigoval gólem obránce Hušek.

Po domácí ztrátě v derby se Slovanem Liberec toužili Jablonečtí bodovat na pažitu Chlumce nad Cidlinou. Domácí tým spoléhal na zkušené hráče a výkony Bastina s Labíkem.

Náš tým začal aktivně, jen se mu nepodařilo vstřelit branku. Jablonečtí neproměnili dvě dobré šance, domácí zahodili jednu dobrou příležitost. Přesto šel nakonec do vedení Chlumec, ve 24. minutě se po našem nedůrazném odkopu ve vápně trefil domácí Kneifel. Našim hráčům se dál nedala upřít snaha, hráči dobře kombinovali a makali. Jenže těsně před odchodem do kabin přišel další nedůraz v naší šestnáctce a důrazný Labík hned upravil na poločasových 2:0.

Trenér Vomáčka o poločase hráčům zdůrazňoval, že bez agresivity a obětavosti se hrát nedá. Naši fotbalisté tak do druhé půle vybíhali s touhou zápas otočit. Osm minut po změně stran se nám povedlo snížit na 2:1 zásluhou Huška! Stále zbývalo dost času, aby Jablonečtí na východě Čech dokázali bodovat. Jenže zkušený domácí celek si už těsné vedení pohlídal až do závěrečného hvizdu a radoval se z výhry 2:1.

V příštím týdnu se jablonecká rezerva představí opět doma v Břízkách, kde bude v tradičním dopoledním čase hostit Sokol Brozany.

FK Chlumec nad Cidlinou – FK Jablonec B 2:1 (2:0)

Branky: 24. Kneifel, 45. Labík – 54. Hušek

Sestava FK Jablonec B: Reiner – Malý (88. Karban), Vošahlík, Hušek, Konda (69. Ritter) – Slávik (61. Kubát), Kubín, Breda, Nykrín - Velich, Schön


Author Jan Bendl
Sdílet článek