Article image

Béčko slaví cennou výhru nad Brozany, rozhodl Hušek

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sokol Brozany
1:0
FORTUNA ČFL B, 10. kolo so 7. 10. 2023, 10:15
Reportáž

Jablonecká rezerva si v 10. kole ČFL připisuje cenné domácí vítězství nad dosud venku suverénním Sokolem Brozany. O výhře Jablonce rozhodl povedenou hlavičkou po rohovém kopu stoper Hušek.

Sokol Brozany doposud venku všechny utkání vyhrál a tak Jablonecké nečekal zrovna lehký zápas. „Brozany patří tradičně mezi nejlepší mančafty třetí ligy. Hrají takový dospělý fotbal, takticky i silově jsou na tom velmi dobře. Moc gólů nedostávají a vždycky nějaký dají,“ řekl na adresu soupeře jablonecký kouč Benjamin Vomáčka.

Rušno bylo před brankou Brozan hned po prvním rohovém kopu domácích, ve vápně vyplaval zcela volný Karban, ale hlavou minul letící míč. Další z rohových kopů Jablonce už byl ale gólový, v 19. minutě vyskočil ve vápně nejvýše stoper Hušek a povedenou hlavičkou o zem poslal náš tým do vedení 1:0!

Po půlhodině hry rozhodčí Hányš nepřerušil hru, když hráči Brozan zahráli při útočném výpadu rukou, dál se pokračovalo ve hře, až se do tutové šance prodral jeden z hostujících hráčů, ale parádní zákrok předvedl gólman Reiner, který nohou stačil vykopnout míč z branky!

Dál se hrálo poměrně vyrovnané utkání, bez větších šancí na obou stranách. Po změně stran byli v zakončení přeci jen pilnější Jablonečtí. V 60. minutě Ikaunieks vtipně patou připravil míč do zakončení pro Gašiho, jeho ránu ale vytáhl pozorný brankář Kouba. Neujal se ani nepřesný pokus Velicha či Karbanova střelu do středu branky. Podobně na tom byli i hostující hráči, Koča mířil vedle a Ugwu nasměroval po centru tvrdou hlavičku naštěstí nad jabloneckou branku.

Domácí si perfektně pohlídali i samotný závěr zápasu a soupeře nepustili do souvislejšího tlaku. I proto se mohli po zápase radovat z těsného vítězství 1:0. „Asi to nebyl úplně oku lahodící fotbal. Nabádali jsme kluky, že dneska to bude o takovémto fotbale. Velké mančafty takové zápasy dokáží uhrát třeba na 1:0 a já jsem rád, že to dnes potvrdili i naši mladí. Je to pro nás cenná zkušenost. Zvládli jsme to dobře i po taktické stránce,“ liboval si kouč naší rezervy Benjamin Vomáčka.

Doposud venku stoprocentní Sokol Brozany tak venku poprvé padl a Jablonečtí po třech zápasech bez výhry zase opět naplno bodovali. „Tři nebo čtyři zápasy jsme během podzimu ztratili v závěru. Doufám, že jsme se z toho už ponaučili. S pokorou si vážíme, kolik máme v tabulce bodů,“ pravil jablonecký trenér.

Naše rezerva se v dalším kole představí na pažitu Arsenalu Česká Lípa.

FK Jablonec B – SK Sokol Brozany 1:0 (1:0)

Branka: 20. Hušek

Sestava FK Jablonec B: Reiner – Karban, Vošahlík, Hušek, Malý – Gaši (93. Diviš), Ritter, Kubík, Nykrín (74. Breda) – Velich, Ikaunieks (80. Kubát)


Author Jan Bendl
Sdílet článek