Article image

Po repre pauze v neděli přivítáme Bohemku

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
0:1
FORTUNA:LIGA, 12. kolo ne 22. 10. 2023, 18:00
Reportáž

Po druhé reprezentační pauze se Jablonec opět představí na domácím trávníku. V neděli podvečer doskáčou na jabloneckou Střelnici Klokani z Bohemians 1905.

V Ďolíčku bylo v létě co slavit, podceňovaný tým v loňské sezoně překvapoval a díky senzačnímu čtvrtému místu se po 36 letech znovu podíval do fotbalové Evropy. Velkou zásluhu na tomto úspěchu má kouč Veselý, který Bohemians převzal v polovině předminulé sezony, „Klokany“ vyvedl z ošidné baráže až k loňskému úspěchu. Cílem letošní Bohemky, je ukázat, že uplynulý ročník nebyl jen ojedinělým výstřelem. „Z nároků neslevíme. Toužíme se zlepšovat. Ale když jsem v létě sledoval, co se dělo v jiných klubech, připadalo mi to jako jaderné zbrojení. I proto by byl pro nás úspěch, kdybychom obhájili šestku. Konkrétní místo ale vyhlašovat nechci. Principem sportu je skončit co nejvýš,“ nechal se slyšet na startu nové sezony kouč Bohemians. Jeho tým v létě posílil o zkušené hráče Roberta Hrubého a Matěje Hybše. Dále pak dorazili hradečtí hráči - záložník Smrž a brankář Reichl. Ze Sparty přišel formou hostování útočník Kozák.

Los předkola Konferenční ligy byl pro Pražany ale nemilosrdný, z možných soupeřů dostali toho nejtěžšího v podobě norského Bodo/Glimt. Porážky 0:3 a 2:4 pak znamenaly rychlý konec v toužené Evropě. Klokanům se na začátku sezony nevedlo dle představ ani v lize, soutěž sice odstartovali šťastnou výhrou 1:0 v Pardubicích, ale na domácí výhru čekali až do 6. kola proti Hradci Králové. Vršovičtí fotbalisté ale letos nemají vyrovnané výkony a výsledky jako loni, dokáží například otočit zápas s Olomoucí na 3:2, ale také dokáží prohrát 0:3 v Českých Budějovicích. I proto se po jedenácti odehraných kolech nacházejí přesně ve středu ligové tabulky, na osmém místě jsou díky čtrnácti získaným bodům.

Jablonci patří až čtrnáctá pozice s pouhými osmi body a těsným náskokem na předposlední Karvinou a Zlín. Před reprezentační pauzou se ale Jablonec prezentoval zlepšenými výkony, doma porazil 2:0 Slovácko a pak v zajímavém zápase těsně podlehl favorizované Plzni 2:3. V reprezentační pauze pracoval Látalův tým na dobití baterek a zdravotním stavu marodů. „Hrajeme v domácím prostředí a měli bychom navázat na domácí utkání proti Slovácku. Naše povinnost je získat tři body, ale samozřejmě víme, že Bohemians nedají svou kůži lacino. Jednak je Bohemka kvalitní tým a my budeme potřebovat předvést takový výkon, abychom udělali tři body a utkání zvládli. Někteří kluci se nám uzdravili a samozřejmě víme, že nám bude chybět Hurtado kvůli čtyřem žlutým kartám. To je pro nás oslabení, ale věřím, že kluci, co se uzdravil, nám ho pomůžou nahradit,“ říká před nedělním zápasem, který FK Jablonec věnuje profesionálním a dobrovolným hasičům, trenér Radoslav Látal.

42. vzájemný duel mezi těmito soupeři se odehraje na jablonecké Střelnici. Jablonec zvítězil 22x, soupeř 9x a zbylých 10 zápasů skončilo remízou. Klokanům máme z loňské sezony co oplácet, Bohemka zvítězila na Střelnici 3:0 a v jarní odvetě v Ďolíčku 4:1.

Brány stadionu Střelnice se u hlavního vstupu "u oštěpu" otevřou již v 15:00 a je připraven bohatý doprovodný program s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje v rámci projektu Jablonec hasičům. Nezapomeňte, že děti do 140 cm mají vstup na utkání zdarma! Přijďte si s námi užít zábavné odpoledne na Střelnici.


Utkání začíná v neděli 22. října od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Všetečka - Ratajová, Novák

Delegát: Kordula, Tandler

VAR: Radina

AVAR: Kubr


Author Jan Bendl
Sdílet článek