Article image

Starší dorost z Ústí přivezl tři důležité body!

Ve 12. kole České ligy zvítězil starší dorost FA Jablonec U19 v Ústí nad Labem nad tamním FK 2:1 (2:1). V utkání hraném na těžkém a podmáčeném terénu zvládli lépe jablonečtí přesto, že museli skóre zápasu otáčet.

Hosté v prvním poločase byli jasně lepším týmem. Usadili se na polovině soupeře a už v 7. minutě pronikl Vopat do vápna a jeho střela se odrazila od břevna. Domácí se k jablonecké brance dostali ve 12. minutě a hned z toho byl gól. Po autovém vhazování z levé strany a následném souboji ve vápně domácí Novotný nasměroval míč po zemi k levé tyči do branky. Odpovědět mohl v 15. minutě Malý, který ale svou prudkou střelu z levého úhlu namířil těsně za branku. V 18. minutě Kubínovu bombu domácí gólman Maxa stačil jen vyboxovat. Novotného střela po zemi ve 21. minutě také jen těsně minula levou tyč. To si Novotný vynahradil v 36. minutě, kdy jeho prudká rána zpoza vápna skončila v síti a bylo srovnáno. Ve 43. minutě Malého střelu brankář srazil na roh, který zleva rozehrál Novotný přesně před branku, kde uspěl Karel Svatý – 1:2.

Ve druhém poločase měli jablonečtí další šance ke skórování. Ve 46. minutě pálil Čada do břevna. V 54. minutě Kubínova rána z odraženého míče branku přeletěla, stejně jako střela Malého v 61. minutě. Trestný kop Novotného v 83. minutě si cestu do branky rovněž nenašel. Domácí se v závěru zápasu snažili alespoň vyrovnat stav a měli k tomu dvě možnosti. V 87. minutě z nadějné pozice pálil Abtrachymov, ale minul a v 90. minutě zase Kotlín uspěl proti střele soupeře.

FK Ústí nad Labem – FA Jablonec 1:2 (1:2)

Sestava FA Jablonec: Kotlín – Špringl, Svatý K, Bjaček, Matoušek (70.Gaši) – Novotný – Čada (90.+2.Holý), Vopat, Kubín, Melka – Malý (90.Hanuš)

Branky FA Jablonec: 36.Novotný, 43.Svatý K.

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 53.Novotný, 66.Melka, 73.Gaši, 80.Bjaček, po zápase Kubín

Sestava soupeř: Maxa – Mráz (81.Jelínek), Severa, Barát, Novotný – Kučera (58.Khyma), Vorel, Tomšík, Bouša – Veselý (85.Abtrachymov), Sedláček (85.Hovorka)


Author Redakce
Sdílet článek