Article image

Spadlo to z nás, líčil Látal. Hráče pozve na večeři

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
0:1
FORTUNA:LIGA, 13. kolo so 28. 10. 2023, 18:00
Reportáž

Sobotní souboj mezi Ostravou a Jabloncem byl zároveň střetem dvou kamarádů na trenérských lavičkách. Jak po duelu reagovali velcí přátelé Radoslav Látal a Pavel Hapal?

S evidentní úlevou hodnotil zápas v Ostravě jablonecký kouč Radoslav Látal. „Jsme šťastní za tři body. Jsou to důležité body z těžké a horké půdy. Vyšel nám náš záměr. Hlavně práce do defenzívy byla velice dobrá. Chtěli jsme dobře bránit. Pracovali jsme dobře, už v první půli zahodil velkou šanci Alegue. V začátku druhé půle jsme byli zataženější, ale žádnou vyloženější šanci jsme domácím nedovolili. Dali jsme do hry další dva útočníky, jen Pleštil zahodil dvě tutovky. Vyšlo nám to velice dobře i s Kubou Martincem, který hrál vlastně skoro na hrotu. On je nepříjemný, hrál na tomto postu už v závěru s Bohemkou. Hrál to už za mlada. Je obětavý, chodí do všeho. Celkově musím kluky pochválit, takových zápasů jsme hráli víc, a dneska nám to konečně vyšlo. Hráčům jsem slíbil večeři. Tlak na nás byl veliký. Dneska to z nás spadlo. Tři - čtyři kola jsme nehráli špatně. Nehraje se na krásu, ale na body. Doufám, že nám to teď pomůže. Už se na tu tabulku dívá lépe,“ ušklíbl se jablonecký kouč.

Domácí kouč Pavel Hapal byl zklamaný, jeho tým odešel poprvé doma letos poražen. „Jsem zklamaný z výsledku. Podali jsme slušný a heroický výkon, ale byli jsme nepřesní a moc jsme si toho nevytvořili. Jablonec velice dobře bránil a potrestal nás z brejkové situace, vytvořil si dvě a jednu z nich proměnil. Měli jsme větší držení míče, více střel, ale více jsme si toho vytvořit nedokázali. Když už jsme vystřelili, trefili jsme gólmana, nebo jsme netrefovali vůbec zařízení. Chtěli jme potvrdit těžce vydřené body z Teplic. Hráči makali, ale chybí nám přesnost ve finální fázi. Mrzí mě to vůči fanouškům i hráčům,“ soukal ze sebe trenér Baníku, kterého nepřekvapil jablonecký tah s Martincem. „S Martincem jsme problémy neměli, věděli jsme kde se může objevit. Chtěli jsme se prezentovat svojí hrou. Jenže všechno nám trvalo, hráli jsme na příliš mnoho doteků. Chtělo to více zrychlit a zjednodušit hru. Ale to se nám příliš nedařilo. Zápas to byl hodně rozkouskovaný. Jablonec dobře bránil, oni celkově moc gólů neobdrželi,“ řekl dále Hapal.

Přátelství mezi oběma trenéry prý dnešní vzájemný duel narušit nemohl. „Říkali jsme si, že jeden z nás bude smutný. Baník má dost bodů, takže jim to tolik chybět nebude a nám ty body hodně pomůžou,“ dodal s úsměvem jablonecký trenér Látal a jeho dlouholetý kamarád Hapal přitakal. „Jsme kamarádi, my dva emotivně proti sobě určitě nikdy nepůjdeme. Chtěli jsme udržet neporazitelnost, mrzí mě, že jsme to nedokázali,“ uzavřel tiskovou konferenci po zápase ostravský trenér Hapal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek