Article image

Starší dorost na domácí půdě opět zvítězil!

Starší dorost U19 FA Jablonec zvítězil v pátek v utkání 13. kola České ligy nad B týmem FK Pardubice 2:1 po poločase 1:0. Domácí zápas vcelku ovládali až do jeho závěru, kdy se soupeři podařilo dát kontaktní gól a poté v další jeho snaze skóre alespoň vyrovnat zápas zdramatizovali.

Jablonec začal dobře. V 7. minutě Vopatova rána z dálky přeletěla břevno. V 15. minutě Špringlova hlava mířila těsně vedle levé tyče. Trestný kop Kubína ve 26. minutě lapil gólman hostů. Ti se dostali k domácí brance ve 32. minutě, kdy Kvačkovu ránu po zemi Kotlín nohou odrazil. V 38. minutě vypálil Kubín střelu zpoza vápna po zemi a míč uklidil přesně k pravé tyči – 1:0. Ve 40. minutě Kotlín zmařil druhou šanci soupeře, když prudký míč srazil na roh.

V 50. minutě dali jablonečtí druhou branku. Jejím autorem byl opět Kubín, který namířil míč do pravého růžku pardubické branky. V 72. minutě brankář hostů odrazil na roh prudký míč Novotného. V 76. minutě unikl levou stranou Gaši a jeho střela skončila těsně za zadní tyčí v autu. V 82. minutě nedůraz a chyby jabloneckých ve vlastním vápně znamenal gól v jejich síti, když úspěšným střelcem byl Dostál. Pardubičtí následně vyvinuli tlak ve snaze alespoň vyrovnat a příležitost k tomu měli v 85. minutě, kdy Dostálova střela proletěla nad pravým růžkem domácí branky.

FA Jablonec – FK Pardubice B 2:1 (1:0)

Sestava FA Jablonec: Kotlín – Špringl, Svatý K, Bjaček, Svatý M. – Novotný – Čada (62.Gaši), Vopat (84.Voldán), Kubín, Melka (84.Werani) – Malý (77.Hanuš)

Branky FA Jablonec: 38. a 50. Kubín

Potrestání FA Jablonec: ŽK – 57.Svatý M., 90+2.Špringl

Sestava soupeř: Kedelidze – Máca, Vencl, Valenta – Kubín, Paták, Vančura, Doleček, Dostál – Firbacher, Kvaček


Author Redakce
Sdílet článek