Article image

Kondičák David Skuhravý míří za novou výzvou

David Skuhravý působil v FK Jablonec od svých 5 let, před třemi lety se stal kondičním trenérem a nyní přijal velkou výzvu v podobě přesunu do Saudi Professional League.

Minulou středu zazvonil telefon a David Skuhravý, syn našeho bývalého hráče a trenéra Romana Skuhravého, se musel rychle rozhodnout, zda nabídku na práci kondičního trenéra v nejvyšší soutěži v Saúdské Arábii přijme. „Po dlouhých rozpravách doma s různými lidmi jsem došel k závěru, že taková příležitost už nemusí přijít podívat se jinam, zdokonalit jazyky a práci. Takže jsem souhlasil a čekalo se pak jen na to, kdy bude odlet,“ popisuje rychlá jednání David Skuhravý.

V roce 2020, přesněji 20. listopadu, se David Skuhravý stal kondičním trenérem u A týmu FK Jablonec. Nyní bude chtít získané zkušenosti předat v novém působišti. „Tím, že jsem nastoupil do áčka, se mi splnil sen. Dostal jsem se do první ligy, kam jsem se chtěl dostat od dětství. Posunulo mě to neuvěřitelným způsobem, protože práce s každým hráčem je jiná a moc mě to naplňovalo. Byl jsem v Jablonci 22 let a jsem za to vděčný, že ta příležitost přišla. Moc si toho vážím, protože vím, že každý takovou příležitost nemá a snad jsem tu nějakou práci odvedl. Teď přišla nabídka, která se úplně nedala odmítnout,“ říká David Skuhravý, který posílí realizační tým klubu Al Akhdoud, který hraje Saudi Professional League. A hned 24. listopadu se střetne s Al Nassr, kde hraje hvězdný Cristiano Ronaldo. A pokud máte stanici Sport 2, můžete zápas sledovat v přímém přenosu od 19:00. „Chtěl bych poděkovat také vedení klubu v čele s Miroslavem Peltou, který mi umožnil tuhle nabídku přijmout a posunout se v kariéře kondičního trenéra zase o krůček dopředu. Moc si toho vážím a věřím, že je to i dobrá vizitka jabloneckého klubu,“dodává David Skuhravý.

Své nové angažmá nekonzultoval jen doma s manželkou, ale také s otcem Romanem, který je momentálně trenérem na Slovensku v Podbrezové. Vítěz poháru s Jabloncem mu novou štaci nakonec také doporučil. „Nejdřív říkal, že o mě bude mít strach a nedovede si to představit. Ale pak říkal, že v tom vidí ohromnou příležitost dostat se do zahraničí. Teď je v Saúdské Arábii velký boom a dá se říct, že se tam chtějí dostat všichni. Samozřejmě mě to mrzí kvůli Jablonci, mám ten klub v srdci, je to v rozjeté sezóně, ale je to příležitost, která se nemusí opakovat,“ líčí své dojmy David Skuhravý.

Podporu pro své rozhodnutí přijmout tuhle nabídku měl také od samotných hráčů Jablonce. „Všichni byli nadšení za mě, padlo i hodně vtipů, jestli nemám volno v kufru (směje se). Za to jsem hrozně rád a parta tu je skvělá. I hráčům děkuju za to, že se můžu dostat tam, kam teď mířím,“ říká David Skuhravý.

Momentálně je v jednání příchod nového kondičního trenéra. Po uzavření jeho příchodu vás budeme informovat.

Davide, děkujeme ti za krásné roky v Jablonci a moc ti držíme pěsti, aby se ti v zahraničí dařilo. Vždy tě rádi přivítáme na Střelnici!


Author Redakce
Sdílet článek