Article image

Presovali jsme hodně vysoko, řekl Látal po postupu

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
1:2
MOL CUP, 4. kolo čt 16. 11. 2023, 17:00
Reportáž

Postup do dalšího kola poháru MOL Cup těšil našeho lodivoda Radoslava Látala. Jablonec na půdě Dynama presoval hodně vysoko a především díky tomu dokráčel k úspěšnému výsledku.

Spokojený s postupem do dalšího kola byl po výhře 2:1 na pažitu Českých Budějovic jablonecký kouč Radoslav Látal. „Pohárová utkání se hrají trochu jinak. My jsme to ale zvládli celkem dobře. Hlavně v první půli jsme měli více šancí. Měli jsme tam ale ještě něco dohrát. Chyběla nám lepší finální fáze. Začátek byl dobrý. Ale zase jsme tam měli pasáž, kdy jsme po dvaceti minutách trochu ustoupili od aktivity. Byla tam část, kdy jsme trochu couvli. Máme fáze dobré a pak z ničeho nic přijde fáze špatná. S tímto se potýkáme už delší dobu,“ byl si vědom Látal a pokračoval v hodnocení. „Dali jsme gól z penalty, bohužel naší chybou bylo to, že jsme si hned pět minut před poločasem nechali vyrovnat na 1:1. Kvůli tomu jsem byl o poločase na hráče zlý. Kdybychom totiž vedli o půli, šlo by se nám do druhého poločasu lépe,“ soukal ze sebe jablonecký lodivod.

„Pak se nám ale podařilo dát gól na 2:1. Už jsme se nikam moc nehnali, zbytečně jsme to neotevírali. Přesto jsme stále vysoko presovali, nechtěli jsme, aby nám soupeř chodil před naši branku. Jsem rád, že jsme dobře dohráli i ten konec a necouvli jsme. Presovali jsme v Budějovicích hodně vysoko a domácí fotbalisté s tím měli problémy. Dynamo muselo kopat dlouhé míče a ty jsme si vzadu pohlídali,“ těšilo našeho trenéra.

„Čtyři zápasy jsme teď neprohráli. Doufám, že jsme na nějaké vlně, tak abychom mohli zbytek sezony dohrát tak, abychom mohli být trochu spokojeni,“ dodal Látal.


Author Jan Bendl
Sdílet článek