Article image

Ve středu na Střelnici dohrávka s Teplicemi! Jaká je aktuální situace?

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
3:2
FORTUNA:LIGA, 17. kolo st 6. 12. 2023, 17:00
Reportáž

Sobotní odložené utkání mezi Jabloncem a Teplicemi se odehraje na Střelnici už tuto středu 6. prosince od 17 hodin! V zasněženém Jablonci na sebe narazí týmy se zlepšenou formou.

V původním termínu byla hrací plocha stadionu na Střelnici kvůli vydatnému spádu sněhu nezpůsobilá. Oba kluby se ale brzy domluvily na náhradním termínu a původně odložený duel 17. kola FORTUNA:LIGY se odehraje už tuto středu. „Během soboty a neděle odtávala vrstva sněhu, která byla na hřišti po kalamitním spadu. Nový sníh už v neděli nenapadl, takže postupně odtekla i voda z horní vrstvy trávníku a mohli jsme společnými silami manuálně stáhnout zbytky ledovky na hrací ploše. Do přípravy hřiště se zapojili vesměs všichni lidé v klubu, od trávníkářů, přes trenéry, vedení a pracovníků mládežnické akademie. V úterý pokračovaly práce čištěním okolí hřiště a zázemím pro diváky. Jinak je hřiště v dobré kondici," informuje o aktuální situaci v Jablonci tiskový mluvčí klubu Martin Bergman.

Jablonec aktuálně zaostává za fotbalisty z lázeňského města o čtyři body. Tepličtí zahájili nový soutěžní ročník nad poměry, jenže v dalším průběhu se nevyhnuli kolísavé formě i výsledkům. Až v listopadu se Frťalův tým nadechl ke šňůře dobrých výsledků. Tři poslední zápasy vynesly „Sklářům“ sedm bodů do tabulky a to nemuselo zůstat jen u nich. V posledním kole žlutomodří doma vedli nad Bohemians, jenže tři minuty před koncem inkasovali a museli se spokojit jen s bodem za remízu 1:1. „Neudrželi jsme to, ale to je sport,“ nedělal z domácí ztráty dvou bodů velkou tragédii teplický kouč Zdenko Frťala, který ve své trenérské kariéře působil i na lavičce našeho Jablonce. „Po několika nezdarech se nám povedlo vytvořit jakousi sérii a na tu bychom rádi navázali i na Střelnici. Budeme se snažit opět prezentovat zodpovědností. Nechceme dělat zbytečné chyby a mít nevynucené ztráty. Jablonec má sílu v ofenzivě. Je to dobrý tým, který aktuálně není spokojený se svým v postavením v ligové tabulce,“ myslí si trenér Teplic. Sklářům bude na Střelnici chybět pro svalové zranění zkušený Mareček a zřejmě i mladý útočník Fila.

Také Jablonec se nese na vlně zlepšených výkonů, které konečně doprovodil i toužený bodový zisk. Spolu s pohárem Látalův celek neprohrál už pět soutěžních zápasů a po poslední výhře s Pardubicemi 2:1 poskočil na dvanáctou příčku FORTUNA:LIGY. Jablonečtí teď nastoupí znovu doma. „Hrát dva zápasy doma bývá těžké kvůli očekávání. Chystáme se na to ale jako na další jiný zápas. Bodový plán, který si přejeme splnit do konce podzimu, jsme začali úspěšně s Pardubicemi. Věříme, že z těch posledních dvou domácích zápasů vytěžíme maximum a vytáhneme se do prostřední skupiny. Samozřejmě víme, že nás nečeká jednoduchý zápas. Teplice mají 19 bodů, jsou nepříjemným soupeřem s dobrou defenzivou. Musíme k tomu přistoupit tak, jako druhý poločas s Pardubicemi,“ velí před sobotním kláním trenér Radoslav Látal.

V podzimním vzájemném zápase na teplických Stínadlech gól nepadl, ač měl ke třem bodům mnohem blíž náš Jablonec. V sobotu půjde už o 58. ligový duel těchto soupeřů. Z nich 21 ovládl Jablonec, hned 19x se zrodila remíza a 17 zápasů skončilo výhrou Teplic.


Utkání začíná ve středu 6. prosince od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Batík Tomáš - Nádvorník Ivo, Pochylý Stanislav

Delegát: Míka Ladislav, Rabušic Radek

VAR: Berka Ondřej

AVAR: Rouček Karel


Author Jan Bendl
Sdílet článek