Article image

Zastupující trenér Čížek: Změny ve střídání rozhodly

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
3:2
FORTUNA:LIGA, 17. kolo st 6. 12. 2023, 17:00
Reportáž

Tři důležité body ve středeční dohrávce s Teplicemi potěšily zastupujícího hlavního kouče Jablonce Tomáše Čížka. Rozdílný názor panovaly na obou stranách střídaček na moment před vyrovnávajícím gólem Teplic na 1:1.

Hodně nazlobený byl během průběhu zápasu hostující kouč Zdenko Frťala. „Prvních patnáct minut bylo z naší strany katastrofálních. Špatně jsme se pohybovali. Domácí byli nebezpeční a vytvořili si hned několik závarů, vyvrcholením byla jejich penalta. Dál to bylo nervózní utkání. Ale ono se hraje těžce, když se různé situace neposuzují stejně. Nechtěl bych se k tomu ale více vyjadřovat. Hráče jsem pro to potřeboval uklidnit i o poločase, tak aby byli klidnější a nenechávali se vyprovokovat. Sahali jsme tu po bodu, ale bohužel jsme nezachytili náběh Chramosty, který svou šanci proměnil. Proto nemáme ani bod. Byli jsme málo nebezpeční, málo jsme se pohybovali a domácí vyhráli zaslouženě,“ zhodnotil stručně dohrávku hostující kouč.

Oba trenéři měli rozdílný názor na situaci před hostujícím vyrovnáním na 1:1. Jablonečtí zakopli balon, který jim soupeř nevrátil. „Jenže Jablonečtí balon nezakopávali, byla tam jejich ztráta míče. Je potřeba se na to podívat. Víc k tomu nemám co říct,“ odmítl více komentovat jasnou situaci Frťala. To domácí měli zcela opačný názor, který vyjádřil asistent hlavního kouče Tomáš Čížek. „Možná jsme při té situaci byli naivní, měli jsme ten balon hrát. Miloš Kratochvíl to nemusel zakopávat. Že to zakopl do autu, to bylo evidentní a viděli to všichni. Dál se k tomu nemá cenu vracet. Jestli to Teplice viděly obráceně, to nechám už na jejich svědomí,“ dodal Čížek.

Jablonecký asistent Tomáš Čížek zastupoval během zápasu a také na tiskové konferenci karetně potrestaného hlavního kouče Radoslava Látala. „Byl to můj první a asi i nejvyhrocenější zápas. Celý ten rytmus od rozcvičky probíhal stejně jako když jsem asistent. Na lavičce to ze mě pak trochu spadlo, ale nervy tam samozřejmě byly, je to trochu jiné. S trenérem Látalem jsme byli na průběhu dohodnutí a byli jsme i ve spojení. Vše jsme řešili za pochodu,“ přibližoval spolupráci po zápase. „Musím poděkovat hráčům, jak ten zápas nakonec zvládli. Teplice byly těžkým a houževnatým soupeřem, který nám nedal metr prostoru zadarmo. Vstoupili jsme do zápasu velmi dobře a měli mraky šancí. Vše vyústilo penaltou a gólem. Jenže opět přišlo utlumení, s tím se pereme už delší dobu. Po gólu co dáme, většinou přestaneme na chvíli hrát. Nebylo to pak dobré. Teplice srovnaly takovým záhadným způsobem, ke kterému bych se nechtěl vůbec vyjadřovat. Na hráčích jsem ale viděl dál odhodlání. Ještě do půle jsme strhli vedení na naši stranu znovu. Do druhé půle jsme si řekli věci, které chceme změnit. Jenže nám to nefungovalo podle představ. Kluci uprostřed toho hodně naběhali, pomohly nám až změny ve střídání, které vlastně zápas rozhodly,“ liboval si Čížek po zisku dalších tří bodů. „Hráči vidí, že když makají a jsou poctiví, tak jsou odměněni. Herně jsou tam výkyvy, ale bylo to odmakané,“ těšily tři získané body na dobrém pažitu Čížka. „S trávníkem panuje maximální spokojenost. V Jablonci v tuto dobu to byly nadstandardní podmínky pro fotbal,“ zakončil jablonecký asistent.


Author Jan Bendl
Sdílet článek