Article image

Týmu jsem pomohl, za to jsem rád, řekl Chramosta

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
3:2
FORTUNA:LIGA, 17. kolo st 6. 12. 2023, 17:00
Reportáž

Jako střídající hráč opět pomohl útočník Jan Chramosta Jablonci ke třem důležitým bodům. Na jeho kontě aktuálně svítí číslovka 91. Pomůže gól našemu útočníkovi do základní sestavy?

Cítíš po zápase zadostiučinění?

To vůbec. Cítím úlevu, že jsme to zvládli a jsem rád, že jsem týmu pomohl ke třem bodům.

Proč to bylo tak vyhrocené?

Myslím si, že za to můžou Teplice. Kráťa (Kratochvíl) jim zakopl balon do autu, aby se mohlo ošetřit. Tepličtí na to nereagovali, a navíc z toho všeho nám dali gól. Myslím si, že to byla z jejich strany velká chyba. Ale pánbůh všechno vidí a vrátil jim to!

Motivoval vás tento moment o to víc?

Osobně určitě, protože jsem cítil křivdu. Volali jsme na ně, že to zakopl, ať nám vrátí balon. Což se normálně takhle dělá. Oni si to nechali a ještě z toho dali gól, což je úplný vrchol.

Jak argumentovali hráči Teplic?

Zaslechl jsem něco o tom, že se Kráťa ukopl asi. Když měl ale čistej balon na noze, tak by ho asi nekopl do autu. Asi si hledali nějakou berličku, na obhájení. Asi taky nečekali, že z toho dají gól. Ale bohužel.

V zápasy byly také dvě penalty.

Viděl jsem je z lavičky. U první jsem nevěděl, ani co se zkoumá. Až pak někdo říkal, že by tam měla být ruka. U druhé kluci říkali, že penalta nebyla, ale těžké rozhodovat v těchto situacích. Rozhodčí to pak asi vykompenzoval na obě strany.

Věděl jsi při rozhodujícím gólu, jak budeš zakončovat?

Věděl jsem hned, protože jsem si vybavil zápas z minulé sezony. Když Sejky (Sejk) šel sám na bránu a taky ho takhle lobnul. Vím, že jejich brankář v těchto situacích chodí k zemi. Snažil jsem se to lobnout a naštěstí se mi to podařilo.

Dnes jsi neměl připravenou žádnou gólovou oslavu, jak bývá tvým zvykem?

Naposledy jsem měl připraveného něco, když jsem na tom byl trochu psychicky lépe. Bylo to v jiné fázi sezony. Teď moc nehraju. Jsem aspoň rád, že jsem klukům pomohl a že se v těchto situacích na mě můžou spolehnout.

Na tvém kontě po dnešku svítí už 91 branek.

Jen mě mrzí, že minulý zápas jsem tam ani nešel, když jsme vedli. Dneska jsme remizovali, tak asi proto jsem tam pak šel. Škoda, ale gólů mohlo být víc. Ale jsem rád aspoň za tohle.

Máš v hlavě Klub ligových kanonýrů?

Někde vzdáleně asi jo. Ještě to ale fakt neprožívám. Ta cesta je ještě dlouhá. Ono to vypadá, ale každý zápas je těžký. Teď jsem ještě relativně v klidu.

Jaký byl terén?

Před trávníkaři je potřeba dát klobouk dolů. Hodně tomu pomohla i letní výměna trávníku. Minulou sezonu byly tyhle zápasy šílený, dneska to bylo naprosto skvělé hřiště.

Myslíš, že ti gól pomůže zpět do základní sestavy?

Hrajeme na Spartě, tak je to dost možné (smích). Chci hrát pořád, ale je nás tady dvacet. Trenér to dělá podle svého nejlepšího rozhodnutí. Já jsem ve fázi, že čekám na šanci. Dnes když jsem naskočil, tak jsem týmu pomohl a za to jsem rád.


Author Jan Bendl
Sdílet článek