Article image

Anglický týden zakončí Jablonec na Letné!

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 18. kolo so 9. 12. 2023, 15:00
Reportáž

Anglický týden vyplněný dohrávaným ligovým zápasem s Teplicemi pokračuje pro Jablonec zatěžkávací zkouškou na hřišti úřadujícího mistra na Spartě!

Letenští nejen že v právě probíhajícím ročníku obhajují ligový primát, ale dál bojují i na pohárových frontách. FORTUNA:LIZE vévodí s pětibodovým náskokem na Slavii, která má ale k dobru odložené utkání ve Zlíně. Sparťané bodovali v nejvyšší soutěži v 16 z dosavadních 17 kol! Přemožitele našli v letošní ligové sezoně jen jednou, když prohráli na hřišti Mladé Boleslavi 1:3.

Sparta se širokým kádrem zatím zvládá i pohárové zápasy. V tuzemském MOL Cupu je mezi nejlepší osmičkou a v jarním čtvrtfinále si to o postup rozdá v derby pražských „S“ s rivalem ze Slavie. Tým trenéra Priskeho má zajímavě rozjetou i skupinu Evropské ligy, kde po boku Rangers, Arisu Limassol a Betisu drží třetí příčku. O tom, zdali český mistr postoupí do jarní fáze Evropské či Konferenční ligy rozhodne až poslední duel skupinové fáze, který odehrají Letenští ve čtvrtek na půdě kyperského Arisu Limassol.

Jablonec zažil dobrý listopad, tým neprohrál posledních šest soutěžních zápasů. Látalův celek si hodně polepšil v tabulce především díky posledním dvěma domácím výhrám, 2:1 nad Pardubicemi a 3:2 nad Teplicemi. Náš tým rázem poskočil na jedenáctou příčku v tabulce. „Hráči vidí, že když makají a jsou poctiví, že je ten fotbal i odmění. Máme určitou sérii, kdy se nám daří i výsledkově. Ale herně jsou tam občas nějaké výkyvy,“ uvědomuje si asistent hlavního kouče Tomáš Čížek. Jablonecký matador i celý realizační tým se sobotního zápasu na hřišti mistra neobává. „S klidným svědomím můžeme jet na Spartu. Bude nás tam čekat vyprodaná Letná. Čeká nás těžký zápas. Ale každý hráč se na takový zápas určitě těší a bude chtít být v základu. A nikde není napsané, že nemůžeme Spartu potrápit,“ je přesvědčený Čížek.

Jablonec se v sobotu se Spartou střetne v lize už v 62. zápase! Vzájemná bilance je však jednoznačně na straně našeho soupeře. Sparta zvítězila 38x, 12x se body dělily a 11x zvítězil Jablonec. Na podzim Sparta v Jablonci vyučovala při premiéře našeho nového trávníku a ze Střelnice si odvezla přesvědčivou výhru 5:1! Jak dopadne odveta?


Utkání začíná v sobotu 9. prosince od 15 hodin v Epet Aréně v Praze na Letné

Rozhodčí: Pechanec Ondřej - Caletka Petr, Podaný Marek

Delegát: Míka Ladislav, Hubička František

VAR: Všetečka Jan

AVAR: Váňa Jan


Author Jan Bendl
Sdílet článek