Article image

Frustrace je veliká, netajil Látal po porážce z nastavení

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
4:3
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 11. 2. 2024, 18:00
Reportáž

Už jen sekundy scházely k tomu, aby Jablonec i podruhé v sezoně obral Slavii o body. Hořkou pilulku v nastavení musel skousnout celý náš tým. Přesto kouč Látal své svěřence po zápase pochválil.

Velký kámen ze srdce spadl po vydřené výhře z nastavení domácímu kouči Jindřichu Trpišovskému. „Byl to zajímavý zápas. První půli jsme odehráli velice dobře směrem dopředu, měli jsme dobrý pohyb. Až na defenzívu, kde jsme dostali dva góly do poločasu. Jablonec hodně měnil rozestavení hráčů. Řešili jsme s hráči, jak soupeře dostupovat. U všech našich inkasovaných gólů tam byly chyby. Jablonec to vždy vyřešil skvěle, tak jak se má, byla tam znát jejich kvalita. Ale okýnek tam z naší strany bylo až moc,“ konstatoval Trpišovský.

„V druhé půli se stalo přesně to, co jsme nechtěli. Místo rozdílové branky se stal pravý opak a Jablonec srovnal. Náš výkon šel pak dolů. Trochu nás zvedli až střídající hráči. Rozhodli jsme až ze standardní situace. Byl to zápas s velkou kvalitou z obou stran. Ani nepamatuji, kdy jsme dostali doma tři góly. Děkuji fanouškům, kteří udělali ještě v závěru peklo i při tom posledním rohu, který rozhodl. V našich zápasech s Jabloncem vždy padá poměrně dost gólů. Někdy je takovéto vítězství lepší, než abychom vyhráli nějak jasně. Vyždímali jsme se úplně,“ dodal Trpišovský.

Těžko se mluvilo po zápase, který se rozhodl v sedmé minutě nastavení našemu lodivodovi Radoslavu Látalovi. „Měli jsme dnes problémy nejen se stoperskou dvojicí, chyběli nám i další hráči pro zdravotní problémy. Další hráči se nám zranili v průběhu zápasu. V závěru jsme tam s tím už šibovali, jak se dalo, dohrávali jsme se záložníky na stoperech,“ vysvětloval Látal.

„Dnes jsme udělali individuální chyby, hlavně v začátku zápasu. Černák tam měl problémy, raději jsme ho prohodili s Pleštilem. Nechtěli jsme tady jen zalézt. Chtěli jsme hrát nahoru a rychle. Proto jsme do toho vstoupili s rychlostními typy a domácí chtěli zlobit z brejků. Cením si toho, že jsme pokaždé dokázali srovnat. Dali jsme tu tři pěkné góly, které vyplynuly z naší taktiky. Ten konec už z naší strany ale nebyl tak dobrý, už jsme to lepili a bylo to složité. Lítalo to tam už z každé strany. Bohužel, nezvládli jsme poslední standardní situaci a nakonec nemáme ani bod. Je to takový pocit beznaděje. Jak rozhodčí pískl, odešel jsem radši do kabiny, potřeboval jsme být chvíli sám,“ trousil ze sebe jablonecký trenér, který ale nakonec své hráče za výkon pochválil. „Byly tam kvalitní běžecké a individuální výkony. Mužstvo jsem po zápase nechal svolat a povzbudil ho, musíme pracovat dál. Je potřeba takový výkon převést i do dalšího zápasu,“ přeje si kouč Látal před důležitým domácím zápasem s Českými Budějovicemi.


Author Jan Bendl
Sdílet článek