Article image

Nebyla oslavil domácí debut gólem a dvěma asistencemi

Nováček v jabloneckém dresu slovenský záložník Sebastian Nebyla má za sebou vydařenou domácí premiéru, v které přispěl premiérovým gólem a dvěma asistencemi k vysoké výhře 5:2 nad Českými Budějovicemi.

Na dva góly si nahrál a jeden dal, dokázal sis představil při domácí premiéře lepší představení?

Každý gól a každá gólová statistika týmu pomůže. Jsem velmi rád, že to bylo právě dnes, když to byl můj domácí debut. Jsem rád, že jsem takto mohlo pomoct týmu. Věřím, že takto budeme zápasy zvládat i nadále.

Vybavíš si nějaký tvůj podobně produktivní zápas?

Těžko říct, možná tak na tréninku (úsměv). Určitě už byly nějaké zápasy, kdy jsem nějaký ten gól nebo asistenci dal, ale tak jako dnes 1+2, na takový zápas si nevzpomínám.

Kubovi Martincovi jsi nahrával z nakrátko kopnutého rohového kopu. Je to něco, co trénujete?

Určitě. Standardkám se věnujeme. Jsem rád, že nám to takto vyšlo. Ale víc k tomu nemůžu říct, aby nás ostatní týmy úplně nepřečetly.

Jak se ti spolupracuje ve středu zálohy vedle Miloše Kratochvíla?

Miloš je velmi kvalitní hráč se spoustou zkušeností. Myslím si, že si navzájem pomáháme. Ale není to jen o něm, ale o celém týmu.

V Jablonci jsi zatím na hostování z chorvatské Istrie. Jak si zvykáš na zdejší chladné klima?

Není to nějaký problém. Jasně, v Chorvatsku bylo teplejší prostředí. Ale já jsem sem nepřišel na dovolenou, ale hrát fotbal a to je pro mě to nejdůležitější.

Máme za sebou dvě jarní jako. Jak hodnotíš těsnou porážku na Slavii a dnešní výhru s Budějovicemi?

I na Slavii jsme hráli velmi dobře. Snažili jsme si z toho vzít pozitiva. Bojovali jsme tam jako tým. V dnešním zápase bylo vidět, že i když jsme góly dostali, stále jsme šli za tím svým. Musíme takhle pokračovat dál.

Čekal jsi, že se takhle rychle prosadíš do základní sestavy?

Každý hráč chce hrávat co nejvíce. Ale to už je na trenérech, jak to vyhodnotí. Já jsem velmi vděčný, za tu zdejší příležitost. Doufám, že minuty mi budou přibývat.

Jak se vůbec upekl tvůj přestup do Jablonce?

V řešení byly i jiné týmy. Ale upřednostnil jsem Jablonec, který měl velký zájem. Vůbec toho nelituju, jsem spíš velmi vděčný, že mi dal tu šanci.

Už ti Tomáš Hübschman oznámil, kolik bude zápisné za první jablonecký gól?

Ještě ne. Myslím, že teď mi to teď řekne. Asi to bude dost (úsměv).


Author Jan Bendl
Sdílet článek