Article image

U19 pokračuje na vítězné vlně

Starší dorost FA Jablonec porazil ve čtvrtek v utkání 24. kola České ligy B tým SK České Budějovice 5:1 (1:1). Hosté se díky chybě jabloneckých dostali do vedení, ale domácí v první půli skóre srovnali a mohli jít v jejím závěru i do vedení, kdyby proměnili pokutový kop.

V 8. minutě využil nedorozumění Weraniho a gólmana Bureše Galovič a snadno poslal hostující tým do vedení. Jablonečtí se poté snažili dostat se rychle k brance soupeře a vyrovnat. Ale byli to opět hosté, kteří mohli uspět podruhé, když ve 23. minutě po rychlém brejku zakončoval Galovič, ale naštěstí pro domácí mířil nad branku. Ve 29. minutě měl možnost srovnat Vopat, který ve vápně poslal Špringlovu přihrávku těsně vedle pravé tyče. V 37. minutě zahrával Kubín trestný kop od levé postranní čáry a míč z jeho kopačky skončil u přední tyče v síti 1:1. Ve 43. minutě mohl Kubín z pokutového kopu potrestat hraní rukou soupeře ve vápně, ale gólman Pernický mu střelu vystihl a míč vyrazil. Dobíhající Melka pak odražený míč poslal nad branku. V 60. minutě Krejzova střela zprava po zemi proletěla za zadní tyčí mimo. V 72. minutě přešel Kubín zleva přes čtyři soupeře na střed a přihrál před vápno Gašimu, jehož ránu brankář odrazil, ale na Melkovu dorážku už nestačil – 2:1. Za tři minuty usměrnil Špringl hlavou míč z trestného kopu Kubína zprava potřetí do sítě hostů. Hosté ještě zahrozili v 81. minutě střelou Krahuly, kterou Bureš chytil. V 85. minutě se Melka na levé straně zbavil soupeřů, přesně přihrál Gašimu, který prudce zvýšil vedení jabloneckých na 4:1. V poslední minutě po akci Melky uzavřel účet zápasu Novotný, jehož parádní střela se odrazila od pravé tyče do sítě.

FA Jablonec U19 - SK Dynamo České Budějovice B 5:1 (1:1)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Špringl, Svatý M. (10.Matoušek), Svatý K., Werani – Novotný – Čada (56.Gaši), Kubín M., Vopat (37.Sirůček), Melka – Malý

Branky: 37.Kubín, 72.Melka, 75.Špringl, 85.Gaši, 90.Novotný


Author Redakce
Sdílet článek