Article image

U19 remizovala v Teplicích s tamním FK 2:2

V důležitém zápase 38. kola České ligy remizoval ve středu starší dorost FA Jablonce v Teplicích s tamním FK 2:2 (0:2). Jablonec sehrál velmi dobrý první poločas, který zaslouženě vyhrál. Domácím se však ve druhé půli podařilo díky úmorné snaze skóre srovnat.

Jablonec se ujal vedení už v 1. minutě, když Kubín vystihl špatnou rozehru gólmana a celkem snadno otevřel skóre zápasu. V 9. minutě vypálil po zemi domácí Hefner, jehož střelu Kotlín chytil. V další minutě pálil hlavou těsně mimo Bernas po centru spoluhráče zprava. Ve 12. minutě po rohu z pravé strany mířil Kubín pod břevno, ale domácí brankář s námahou vytěsnil míč nad branku. Ve 30. minutě prudce vypálil z dálky Novotný, brankář míč jen vyrazil, ale podařilo se mu ještě před dobíhajícím Gašim míč ubránit. V 39. minutě vysunul Melka nalevo Kubína, který zatáhl téměř až k brankové čáře a z ostrého úhlu prostřelil gólmana a míč skončil u zadní tyče v síti – 0:2. Teplice mohli v nastaveném čase prvního poločasu ohrozit branku hostů. Nejprve z trestného kopu, který jablonečtí odrazili na roh a následně po něm a odrazu pálili domácí mimo branku. Do druhé půle vstoupili domácí dostat se co nejdříve do kontaktu a měli k tomu možnosti. V 51. minutě se rána Přenosila otřela o horní část břevna Kotlínovy branky. V 53. minutě rána Bzury z trestného kopu vyletěla ale vysoko nad. V druhé straně se v 60. minutě po centru z třesného kopu neprosadil Gaši. A vzápětí Novotného ránu brankář jen vyrazil.V 73. minutě se už domácí uspěli a střelcem kontaktní branky byl Senft. A stejný hráč se prosadil o tři minuty nato, když pronikl sám za obranu a nedal Kotlínovi šanci.

FA Jablonec - FK Teplice 2:2 (2:0)

Sestava U19: Kotlín – Špringl, Svatý K., Svatý M., Matoušek – Novotný – Gaši (80.Čada), Kubín M., Koňák (75.Vopat), Melka – Hanuš (67.Sirůček)

Branky: 1. a 39. Kubín


Author Redakce
Sdílet článek