Article image

Pochvala pro U13 za příkladnou reprezentaci klubu

Naše U13 se uplynulý víkend (27.-28. dubna) zúčastnila Planeo Cupu a obsadila krásné 8. místo. Účast kluků hodnotí trenér Jan Maryško.

Do turnaje jsme vstoupili prohrou s obhájcem prvenství z loňského ročníku, který nás potrestal za ojedinělou chybu v jinak "remízovém" utkání. Ve druhém zápase s Ústím nad Labem na nás byla patrná nervozita z nutnosti bodovat a náš výkon nepatřil mezi ty nejpovedenější. V dalších utkáních jsme ovšem dominovali herně i výsledkové a v základní skupině tak obsadili druhé místo, která znamenalo postup do nedělní "zlaté" skupiny.

Druhý den jsme začali šťastnou, ale zaslouženou výhrou proti Teplicím. Následovala remíza s Pardubicemi a prohra se Spartou, kterou rozhodl nešťastný vlastní gól. V dalších utkáních již na nás byla patrná nahromaděná únava. Prohry s Baníkem a s Plzní, které jsme ztratili v úplném závěru, byly sice smolné, ale v kontextu s průběhem hry si soupeři vítězství zasloužili přece jen o něco více. V závěrečném utkání jsme s notnou dávkou štěstí získali bod proti Českým Budějovicím. V celkovém součtu jsme obsadili pěkné 8. místo.

Po celý turnaj jsme se prezentovali aktivní hrou, ve většině zápasů udávali tempo a vytvářeli si velké množství brankových příležitostí. Paradoxně jsme nejlepší výkony podali proti Kroměříži a Spartě, které jsme sice prohráli, ale naše předvedená hra byla na velmi vysoké úrovni. S ohledem k celkovému umístění snad jen zamrzí skutečnost, že v utkáních, kdy o něco šlo, nám došly síly. Přesto je celkové osmé místo krásným výsledkem a kluci si zaslouží pochvalu za příkladnou reprezentaci klubu.

Celkové 8. místo z 24 účastníků republikového finále Planeo Cupu.

SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:1

FK Ústí nad Labem 0:0

FK Meteor Praha VIII 3:1 (Vobořil, 2x Špidlen)

MFK Karviná 4:0 (Zich, Špidlen, Eliáš, Holubec)

MFK Vyškov 5:0 (3x Eliáš, Vobořil, Pfeffer)


FK Teplice 1:0 (Špidlen)

FK Pardubice 0:0

Sparta Praha 0:1

FC Baník Ostrava 1:2 (Eliáš)

SK Petřín Plzeň 1:2 (Hanč)

SK Dynamo České Budějovice 1:1 (Eliáš)


Author Redakce
Sdílet článek