Article image

Dominik Pleštil se loučí s Jabloncem

Záložník Dominik Pleštil se loučí s FK Jablonec, kde působil od svých devíti let. Jak sám říká, potřebuje v životě změnu a teď přišel ten čas.

Byla sobota 4. srpna 2018 a Jablonec hrál ve Zlíně. V 65. minutě střídal ze hry Rafael Acosta a nastupuje Dominik Pleštil ke svému prvnímu ligovému startu. O pět minut později stál u zrodu gólové akce, kterou úspěšně zakončil Jakub Považanec a vedli jsme 1:0. To byla premiéra Dominika Pleštila na nejvyšší úrovni. Na první gól si musel počkat až do další sezóny, kdy 7. prosince 2019 zajistil svým prvním gólem výhru 2:1 v Opavě v 82. minutě.

"Vzpomínky budou jenom pozitivní. Dalo mi to tady hrozně moc. Jsem v Jablonci od devíti let, takže od mládeže až po ten “A” tým. Byla to krásná cesta, kde jsem potkal spoustu skvělých lidí, našel si spoustu kamarádů, zažil skvělý trenéry, takže vzpomínat na to budu jenom v dobrém," říká čtyřiadvacetiletý Dominik Pleštil, kterému po sezóně 2023/2024 skončila v Jablonci smlouva.

Nakonec si Dominik Pleštil připsal v dresu Jablonce 99 ligových startů, 4 přidal na hostování v Teplicích. Vstřelil 6 ligových branek a zapsal 8 asistencí. Prosadil se také v evropských pohárech, kdy v play off o Evropskou konferenční ligu UEFA otevřel skóre odvety v Žilině a nasměroval náš tým k hladkému postupu po výhrách 5:1 a 3:0.

"Už nějak po podzimu jsem se rozhodl, že tady neprodloužím smlouvu a potřebuji kompletní změnu. Změnu prostředí, odstěhovat se odsud a poznat nový tým, který mě nakopne. Nová motivace a všechno, mluvil jsem i s pár lidmi tady v klubu a ti to viděli stejně, takže za to jsem rád a tu novou výzvu jsem už potřeboval," vysvětluje své rozhodnutí Dominik Pleštil.

Děkujeme ti za krásné roky v Jablonci a budeme ti přát hodně štěstí na další fotbalové i životní cestě, Dominiku!

Celý rozhovor s Dominikem Pleštilem si můžete přehrát na klubovém YouTube.


Author Redakce
Sdílet článek