Article image

Baumit změří síly s Bohemians, nováčkem soutěže

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha
2:1
Gambrinus liga, ne 9. 11. 2008, 15:00
Reportáž

Jablonecké fotbalisty čekají v následujících dvou ligových kolech souboje s letošními nováčky. Tím prvním bude v neděli odpoledne na Střelnici Střížkovský tým Bohemians Praha.

Oba kluby se v první lize utkání proto vůbec poprvé. Tým, který si prvoligovou příslušnost vybojoval loňským vítězstvím v druholigové soutěži, bohužel nemá vlastní stadion splňující podmínky ČMFS a tak musí své domácí zápasy odehrát na propůjčeném trávníku pod televizní věží na Žižkově. Hráčská kádr se ale trenérovi zamlouvá mnohem víc než problémy s hrací plochou „Zachovali jsem kostru mužstva a přivedli důležité typy hráčů,“ hlásal před startem své jubilejní prvoligové štace trenér Boheminas Luboš Urban. Měl tím namysli především příchody zkušených hráčů Kincla a Martina Zbončáka. Ti tak doplnili partičku kolem Zoubka, Wintera, Obermajera, Galbavého a dalších. Řady Střížkovských Bohemians rozšířil mimo jiné také hostováním jablonecký útočník Vošahlík.

Nováček, kterého od vzniku provází spory kolem názvu či loga, ale nehodlá svou kůži na ligovém pažitu prodat lacino, jak by někdo čekal. „Každé nesestupové místo bude obrovský úspěch, budeme se rvát do posledního kola,“ sliboval Urban. A nebyl daleko od pravdy, outsider soutěže si zatím vede odvážně, s třinácti body je na dvanácté pozici, s tříbodovou ztrátou na náš Jablonec. Nováčkovskou daň si zřejmě Pražané vybrali při rozjezdu soutěže. Nyní už mají na svém kontě kromě posledního veledůležitého vítězství nad Zlínem 1:0, například i překvapující skalp Liberce (2:0). Na půdě soupeřů ale Bohemians získali prozatím pouhý bod za bezbrankovou remízu v Českých Budějicích, přesto tým potrápil třebas ostravský Baník hokejovým skóre 4:5.

Jablonecký celek předvedl v posledním kole v Plzni konečně solidní výkon a ze Štruncových sadů si odvezl po předchozích nelichotiví výsledcích cenný bod za remízu 1:1. Zda se svěřenci kouče Komňackého dostávají z herní krize se uvidí právě v nedělním souboji s FC Bohemians Praha, který začíná v Chance aréně už v 15hodin!

Utkání začíná v neděli 9.listopadu od 15hodin v Chance aréně v Jablonci nad Nisou
Delegát: Svoboda
Kurzy Chance: 1,65 – 3,30 – 5,00 – 1,09 – 1,98
TV přenos: fotbalzive.ct24.cz/live_video.asp?prenos_id=115
Online přenos: www.onlajny.cz/detail.php?id=3592&hra=fotbal

Author Jan Bendl
Sdílet článek