Article image

Zasloužené vítězství, shodli se trenéři

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha
2:1
Gambrinus liga, ne 9. 11. 2008, 15:00
Reportáž

UVNITŘ VIDEO! Trenér František Komňacký přikládal dnešnímu zápasu s Bohemians velký význam a tak mohl být po vítězství 2:1 nad nováčkem soutěže spokojený. Oba trenéři se na pozápasové tiskové konferenci shodli, že vítězství domácího Baumitu bylo zasloužené.

Trenér Bohemians Praha Luboš Urban po zápase gratuloval soupeři. „Musím pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. Podle předvedené hry a podle počtu šancí to bylo plně zasloužené vítězství. My jsme prvních dvacet minut nevstoupili dobře do zápasu, přitom jsme věděli, že soupeř hraje technický kombinační fotbal založený na pohybu a nám to dělalo problémy,“ dodal.
„Jejich běhavá záloha nás přehrávala. Došli jsme si ale pro velkou šanci Kinclem, kdy Špit výborně kryl a dorážku dal Kincl jen do břevna, z minima jsme tak mohli vytěžit maximum, vzpomínal kouč na velkou šanci svého týmu.
„Do druhé půle jsme šli s tím neinkasovat, zachytávat protiútoky, když ale domácí dali druhý gól, tak bylo rozhodnuto. Výsledek už jsme pouze kosmeticky upravili po chybě gólmana Špita a závěr jsme trochu zdramatizovali, hodnotil trenér Bohemians.

Domácí kouč František Komňacký chtěl po posledních domácích nezdarech opět tým naladit na vítěznou notu. „Utkání jsme přikládali velký význam, neboť poslední dva domácí zápasy jsme prohráli a proto jsme chtěli za každou cenu vyhrát. Chtěli jsme od začátku hrát aktivně, nátlakově a způsob hry byl tentokrát v pořádku. Bohemians jsme přehrávali, bohužel máme problém s realizací vytvořených šancí. Vše to bylo o druhém gólů a do té doby jsme byli hodně nervózní. Třeba Lafata měl před svým gólem už tři šance, které by měl proměňovat,“ mrzela trenéra chabá produktivita.
„Ten závěr jsme si zase sami zkomplikovali. Jsme takový odborníci na ty zajímavé situace. Minule v Plzni, dneska to zase vypadá na silvestra o Špitovi,“ rýpnul si Komňacký.
„Souhlasím ale s kolegou, že naše vítězství bylo zasloužené, měli jsme víc šancí, víc ze hry, víc jsme za tím vítězství šli a má to pro nás z psychologického hlediska velký význam. Můžeme ten závěr sezony dohrát v relativním klidu,“ těšilo Komňackého.

Author Jan Bendl
Sdílet článek