Article image

Eliáš: Branek jsme měli dát víc

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha
2:1
Gambrinus liga, ne 9. 11. 2008, 15:00
Reportáž

V utkání s Bohemians mohl Jablonec nastřílet minimálně pět branek, ale nakonec z toho bylo pouze hubené vítězství o jeden gól. Se střeleckou produktivitou nebyl spokojen ani Pavel Eliáš.

Huber lituje zbytečné branky Jednoznačné utkání Jablonec – Bohemians si domácí dokázali v závěru zbytečně zkomplikovat. U laciné brance v síti Jablonce se podepsali stoper Tomáš Huber s brankařem Michalem Špitem. Po zlepšeném výkonu v Plzni přišlo vítězství. Jaké bylo?
Podle výsledku se asi zdá, že hodně vydřené, ale kdo zápas viděl uzná, že jsme měli po celé utkání převahu a dalších možná pět až šest vyložených šancí jsme neproměnili. Takže výsledek těsný, průběh však odpovídal vyšší výhře.

Po utkání v Plzni dal trenér Komňacký šanci stejné sestavě a ta ho nezklamala.
Tak jestli zklamala nebo nezklamala, to musíte posoudit vy novináři, diváci a trenér. I já si myslím, že jsme nehráli špatně. Trenér nás nabádal, abychom proti starším hráčům Bohemky byli stále v pohybu a vyplatilo se to. Někdy jakoby nestačili.

Stejně jako v Plzni jsme nastoupili s dvěma defenzivními záložníky a myslím si, že to na naší ofenzívě nebylo ani znát.
S Lubošem Loučkou jsme se domluvili, že když se jeden z nás zapojí do útoku, tak druhý bude vše zajišťovat a jak je vidět, tak to vycházelo. Ale do útočné činnosti se více zapojoval Luboš.

Ale i Vy jste nezůstával pozadu. Už v první půli jste vystřelil bez přípravy asi z 2O metrů a musím říct, že to byla pořádná rána, která šla těsně nad.
Máte pravdu. Rána to byla, ale měl jsem to řešit technickou střelou k tyči. To musí být příště gól.

Ale uznáte, že se záložníci musí do střely víc zapojovat.
Samozřejmě, to musíme zlepšit. Zvláště když dříve na tomto postu hrál Petr Pavlík a ten tu střelu měl.

Jak jste viděl hru soupeře?
Myslím si, že jsme je celý zápas přehrávali. Z těch šancí jsme však měli dát víc gólů a závěr líp dohrát. Tím gólem v naší síti jsme si to trochu zkomplikovali. Na druhé straně oni měli jen jednu šanci, z té však Kincl nastřelil břevno.

Jak jste tu situaci viděl?
Tomáš Huber šel do souboje, Michal Špit šel za něj a asi čekal, že mu to Tomáš pustí. Nechal však odkrytou bránu, míč neměl a hosté toho využili.

Ale závěr jste zvládli bez problémů.
Máte pravdu. Snažili jsme se hrát na jejich půlce, vyšlo to a nakonec jsme mohli dát i třetí branku.

Jak se Vám hraje s Lubošem Loučkou?
Dobře. Oba jsme pracovití, vyhovíme si. Já jsem spíš ten, který vybojuje a odevzdá, Luboš spíš něco vymyslí.

V poslední době se jako jeden z těch mladších objevujete v základní sestavě. Znamená to, že jste na sobě začal víc pracovat?
Myslím si, že v tréninku pracuji stále stejně poctivě jako dřív, ale až teď mi trenér dal důvěru. Jsem za ní rád a budu se snažit podávat dobré výkony.

Za týden jedeme do Příbrami, která doma vyhrává. S čím tam pojedeme?
I když máme devatenáct bodů, tak liga ještě nekončí. Rozjeli jsme se a i tam budeme chtít bodovat.

Author Jiří Šálek
Sdílet článek